Επικοινωνιακό χαρτί και τα ερωτικά κλέη

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 20:55

A- A A+

Η ιδιωτική ζωή των πολιτικών και τα ερωτικά κλέη τους πάντα απασχολούσαν την κοινή γνώμη. Οι Γάλλοι πολιτικοί αποδεικνύονται ιδιαίτερα δραστήριοι. Τότε, γιατί ξένισε η δημοσιοποίηση της σχέσης του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί με το πρώην μοντέλο Κάρλα Μπρούνι; Υπάρχει κάποια αντίφαση ανάμεσα στις διακηρύξεις του και τις πράξεις του; Η μήπως οι Γάλλοι είχαν συνηθίσει στην παράδοση Σιράκ και πολύ περισσότερο Μιτεράν, όπου όλοι γνώριζαν ότι κοιμόταν με τη γυναίκα του, την Ντανιέλ, μόνο μια φορά την εβδομάδα, τις Κυριακές, και τις υπόλοιπες τις περνούσε με την Αν Πενζό, τη μητέρα της Μαζαρίν, η ύπαρξη της οποίας ήταν κρατικό μυστικό;

Τίποτα απ' όλα αυτά, σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο. «Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει παραδοθεί πλήρως στη σύγχρονη κουλτούρα του ριάλιτι σόου, στη διάδοση εικόνων από την ιδιωτική ζωή» σχολιάζει η "Liberation" για την κοινή εμφάνιση του Γάλλου Προέδρου με τη τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι, γράφοντας: «Η συνέχεια του ρομάντζου στο πολυτελές χαρτί της δημοσιότητας, είναι η καλύτερη απόδειξη γι' αυτό».

«Τα όρια μεταξύ επικοινωνίας και πληροφορίας είναι πλέον ρευστά. Ηδη στον προεκλογικό αγώνα ο κ. Ν. Σαρκοζί διολίσθησε στον κόσμο των διασημοτήτων και πέρασε έτσι την πολιτική του, ότι τίποτε δεν περνάει πιο αποτελεσματικά την εικόνα ενός δυναμικού πολιτικού από το τζόκινγκ με καταιγίδα» υπογραμμίζει η φίλα προσκείμενη στον γάλλο πρόεδρο "Le Figaro", τονίζοντας: «Δεν έχει νόημα να αντιδρούμε στις εξελίξεις αυτές μοιρολατρικά ή με υποκρισία και αγανάκτηση. Την ευθύνη επωμίζεται πια ο χρήστης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή