Υπόθεση Novartis: Πολιτικό πρόσωπο «δείχνει» ο Π. Πικραμμένος - Στη Βουλή η κατάθεσή του

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 16:30
UPD:16:49
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, τη χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, περιλαμβάνεται στην κατάθεση που έδωσε χθες, ως μάρτυρας, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Για τον λόγο αυτόν ο εισαγγελικός λειτουργός διαβιβάζει σήμερα αμελλητί την κατάθεση του κ. Πικραμμένου στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τα μέλη της οποίας διερευνούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση του κ. Πικραμμένου εκτιμάται ως σημαντική, καθώς ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκε χωρίς στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες κι ο πρώτος για τον οποίο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψε απολύτως τίποτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή