Η Κατρίν Ντενέβ υπέστη μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο

Στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση, η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 13:50
UPD:07/11/2019 00:28
A- A A+

Σε νοσοκομείο στο Παρίσι εισήχθη το βράδυ της Τρίτης η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ,  έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, όπως ανέφερε σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Η 76χρονη σήμερα Ντενέβ, «υπέστη μικρό ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο και συνεπώς αναστρέψιμο», όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της μέσω της εκπροσώπου της ηθοποιού, της Κλερ Μπλοντέλ.

"Ευτυχώς η κινητική της λειτουργία δεν επηρεάστηκε και σίγουρα χρειάζεται λίγες ημέρες ανάπαυσης", επισημαίνει η οικογένεια. Η διάσημη ηθοποιός νοσηλεύεται στο Παρίσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δεν αναφέρει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Κατρίν Ντενέβ – θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου και  από τις κορυφαίες διεθνείς σταρ στη δεκαετία του 1960 - έχει το προσωνύμιο «Η κόρη του πάγου», λόγω της ευαίσθητης ομορφιάς και του αποστασιοποιημένου τρόπου της. 

Η Κατρίν Ντενέβ (Catherine Deneuve), πραγματικό όνομα Κατρίν Φαμπιέν Ντορλεάκ, γεννημένη στις 22 Οκτωβρίου 1943, έγινε γνωστή για ρόλους απόμακρων, μυστηριωδών γυναικών που ενσάρκωσε για διάφορους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων οι Λουίς Μπουνιουέλ και Ρόμαν Πολάνσκι. Ήταν δεκατέσσερις φορές υποψήφια για τα Βραβεία Σεζάρ, κέρδισε δύο.

Η Ντενέβ ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 1964 με την ταινία του Ζακ Ντεμύ «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» (Les Parapluies de Cherbourg), πριν γίνει σταρ του Πολάνσκι στην ταινία «Αποστροφή» (Repulsion) (1965) και του Μπουνιουέλ στις ταινίες «Η Ωραία της Ημέρας» (Belle de Jour) (1967) και «Τριστάνα» (Tristana) (1970).

Απέσπασε δύο Βραβεία Σεζάρ, στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός, για την ερμηνεία της στην ταινία του Φρανσουά Τρυφώ «Το Τελευταίο Μετρό» (Le Dernier Métro) (1980) και του Ρεζί Βαργκνιέ «Ινδοκίνα» (Indochine) (1992).

REUTERS/ROBERT PRATTA
Ήταν, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Ινδοκίνα» και για το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία «Belle de Jour».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς