ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές για την Προανακριτική μέσω... Καστανίδη

Υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. πιστοποιούν ότι η εξαίρεση Πολάκη- Τζανακόπουλο ήταν παράνομη
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 13:00
UPD:13:01
George Vitsaras / SOOC/
A- A A+

Για «σκανδαλώδη παρανομία» στην εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προνακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τις δηλώσεις του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη. 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, με δήλωσή του  «έσπασε» τη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛ. και υποστήριξε ότι η απόφαση για το ποιος θα μετέχει στην επιτροπή ανήκει αποκλειστικά στην προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανέναν άλλον. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως η πρόταση εξαίρεσης «ποτέ δεν συζητήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος», αλλά ήταν απλώς ήταν μία «πρωτοβουλία Κεγκέρογλου – Λιακούλη». Έκανε δε λόγο «αντικοινοβουλευτική ενέργεια».

«Μετά και τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Καστανίδη, είναι σαφές ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή δεν αποτελεί μονάχα πολιτική μεθόδευση της ΝΔ και της συνιστώσας του κ. Σαμαρά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και σκανδαλώδη παρανομία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 

Πρόσθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή