Ξεναγήσεις στην… αρχαιότητα και τη μυθολογία

«Γνωριμία με την Κληρονομιά μας» από την Interamerican
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 14:59
UPD:18:15
A- A A+

Eξόρμηση στους αρχαιολογικούς χώρους της πλούσιας σε μυθολογία και ιστορία περιοχής της Αργολίδας πραγματοποίησε η Interamerican το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας» που υλοποιεί η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Υπευθυνότητας της εταιρείας από το 2013.

Η Interamerican επισκέφθηκε αρχικά το αρχαίο θέατρο του Άργους σε έναν δυνατά ενεργειακό χώρο που πλαισιώνεται από ένα μικρότερο θέατρο, το οποίο λειτουργούσε πρωτίστως ως βουλευτήριο και εκκλησία του Δήμου, ιερό της θεάς Αφροδίτης και θέρμες όπου γινόταν μία μορφή λουτροθεραπείας υπό την αιγίδα του θεού Ασκληπειού. Τελικός προορισμός, ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου, όπου ο ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης έκανε ξενάγηση και ανέπτυξε το νέο χωροταξικό σχέδιο που θα δώσει στο μέλλον μεγαλύτερη ενότητα και συνοχή στον χώρο με αφετηρία τα Προπύλαια.

Ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν «πηγές» διαχρονικών αξιών που θεμελιώνουν τη συνέχεια και την πρόοδο στην κοινωνική ζωή κάθε τόπου, τροφοδοτούν τη δημιουργία και την ανάπτυξη και διαμορφώνουν διακριτά την «ταυτότητά» του. Με αυτή την παραδοχή, η Interamerican εισήγαγε από το 2010 στους βασικούς θεματικούς άξονες του σχεδίου «Πράξεις Ζωής» τον Πολιτισμό και την Παιδεία και έχει αναλάβει σειρά σχετικών πρωτοβουλιών. Μία από αυτές, είναι και η πρωτοβουλία εντός της εταιρικής κοινωνίας που ξεκίνησε η Interamerican το 2013 με θεματικό τίτλο «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας» και ουσιαστικά περιλαμβάνει σειρά ξεναγήσεων των εργαζομένων της σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Προτεινόμενα για εσάς