Φαν Σιπ: «Για κανέναν δεν έχει κλείσει η πόρτα της Εθνικής»

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 14:34
UPD:14:35
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Τους λόγους που τον ανάγκασαν να προβεί σε αρκετές αλλαγές προσώπων ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με Ιταλία και Βοσνία, για τους προκριματικούς του Euro 2020, εξήγησε με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ.

Ο Ολλανδός τεχνικός ξεκαθάρισε πως ό,τι κι αν έγινε με τις κλήσεις του δε σημαίνει πως αυτοί που αποκλείστηκαν θα μείνουν εκτός Εθνικής... μόνιμα, ενώ ζήτησε πίστωση χρόνου για να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς του. 

Για το πλάνο του Κατάρ και για τον αποκλεισμό Μανωλά-Παπασταθόπουλου: «Είναι σημαντικό να κοιτάξω νέους παίκτες. Αυτό είναι το σκεπτικό. Μίλησα με τον Μανωλά και τον Σωκράτη.

Ξέρουμε ότι παίζουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια για να δω και άλλους ποδοσφαιριστές. Κανένας δεν είναι αποκλεισμένος από την Εθνική. Απλά είναι μια νέα προσέγγιση και θέλω να δω την ισορροπία μεταξύ νέων και παλιών με στόχο φυσικά να ανέβει το επίπεδο όλων. Ο Μήτρογλου είναι στα σχέδια όταν επιστρέψει...

Για το αν χρειάζονται λίγο χρόνο εκτός ομάδας οι Μανωλάς-Παπασταθόπουλος: «Θα φανεί μελλοντικά. Τώρα θα αφοσιωθούν στις ομάδες τους κι εμείς θα δούμε κι άλλα νέα παιδιά, που θα έχουν ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Οι υποψήφιοι για την ομάδα πρέπει να είναι περισσότεροι για να υπάρχει ανταγωνιστικότητα».

Για τους Σάμαρη, Μήτρογλου και Τοροσίδη: «Ένας λόγος είναι τα πολλά παιχνίδια που έχουν με τις ομάδες τους, αλλά και που δεν έχουν, ίσως. Ο Τοροσίδης δεν έχει ματς στα πόδια του, έπαιξε λίγο στην Ευρώπη. Ο Μήτρογλου δεν παίζει, όταν επιστρέψει θα είναι στα σχέδια. Και ο Σάμαρης δεν έχει συμμετοχές. Είναι η αντίστροφη εικόνα. 

Για τις κλήσεις Λημνιού, Δώνη, Βρουσάι, Χατζηδιάκου που είναι νέοι σε ηλικία: «Η ιδέα είναι να χτίσουμε κάτι. Η Εθνική φαίνεται ότι χρειάζεται ενέργεια. Θέλει και ποιότητα. Πρέπει να δούμε τι πιθανότητες έχουμε να τα πετύχουμε όλα. Ενέργεια, εμπειρία, ποιότητα".

Για το πρόβλημα της Εθνικής και αν το έχει εντοπίσει: «Νομίζω ότι υπήρχε θέματα αυτοπεποίθησης, ίσως από τα αποτελέσματα στο παρελθόν. Δεν είμαι σίγουρος.

Ίσως μεταξύ παικτών και ομοσπονδίας, ίσως μόνο μεταξύ παικτών. Ελπίζουμε να δώσουμε ενέργεια στην ομάδα. Για να πετύχει το εγχείρημα χρειαζόμαστε υποστήριξη από όλους όσοι εμπλέκονται με την ομάδα. Υποστήριξη και δέσιμο».

Για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει τελικά: «Θέλω να έχουμε κατοχή και ποιότητα. Οι Έλληνες αμύνονται καλά λένε όλοι, αλλά εγώ διαφωνώ. Από την καλή άμυνα πρέπει να ξεκινά η σωστή επίθεση.

Οι καλές ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο ξέροντας να αμύνονται σωστά. Ιταλοί και Άγγλοι σταμάτησαν το κατενάτσιο και τις σέντρες, αντίστοιχα. Προσαρμόστηκαν. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει καλύτερα και να αμύνεται ή να επιτίθεται ως ομάδα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις