Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Μπερμπάτοφ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 20:56
UPD:20:56
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Μετά από 20 χρόνια σπουδαίας καριέρας, κυρίως στα γήπεδα της Αγγλίας, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο Βούλγαρος στράικερ, που διέπρεψε με τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, 18 μήνες μετά την αποχώρησή του από την Κεράλα Μπλάστερς (Ινδία), ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Ο 38χρονος αρχισκόρερ της Βουλγαρίας, που έχει αγωνιστεί ακόμη και στις ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Φούλαμ, Μονακό και ΠΑΟΚ, δεν ανήκε σε κάποια ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

«Κάποιος μου είπε πως θα πρέπει να πω κάτι και βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους που μου το ζητούσαν, ιδιαίτερα της πατρίδας μου, θα ήθελα να δώσω το μήνυμα του αποχαιρετισμού» έγραψε ο σπουδαίος σκόρερ στο Instagram.

«Το τελευταίο μου ματς ήταν πριν από εμάνιση χρόνο, οπότε θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω», πρόσθεσε ο χαρισματικός σκόρερ.

Ο Βούλγαρος, ο οποίος πανηγύρισε δύο τίτλους με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χώρας του επτά φορές (2004-2010), πρόσθεσε πως σχεδιάζει να παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου με άλλη ιδιότητα: 

«Όταν το σκέφτομαι, δεν υπάρχει τέλος, διότι θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο με τον ένα ή, τον άλλο τρόπο», παραδέχθηκε. Ο Μπερμπάτοφ εντάχθηκε στο δυναμικό της Γιουνάιτεντ από την Τότεναμ το 2008 με ποσό-ρεκόρ εκείνη την εποχή για τα δεδομένα του συλλόγου (31 εκ. λίρες). 

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Βουλγαρίας το 1999, σε ηλικία 19 ετών, αλλά αποχώρησε από την διεθνή καριέρα το 2010 αφού είχε σημειώσει 48 γκολ σε 79 αγώνες.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις