Ικανοποίηση Περέιρα και Χούμπελ μετά τη σύσκεψη για την χρήση του VAR

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 16:51
UPD:17:05
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Την ικανοποίησή τους για την χρήση του VAR στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος εξέφρασαν στο σύνολό τους οι εκπρόωποι των φορέων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στα γραφεία της γενικής γραμματείας.

Ο εκπρόσωπος της FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εξ ονόματος της FIFA και της UEFA, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για αυτή την πρωτοβουλία που έλαβε για την σημερινή συνάντηση.

Ήταν μια πολύ μακρά συζήτηση και καταλήξαμε σε συμπεράσματα. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μια κοινή προσπάθεια από όλους και το ελληνικό ποδόσφαιρο προσπαθεί ενωμένο να βαδίσει στο μέλλον. Συγχαίρω τον υπουργό δημόσια για αυτή του την πρωτοβουλία», δήλωσε ο κ. Χούμπελ με την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν ήταν και ο αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα όσα συζητήθηκαν, ενώ χαρακτήρισε θετική τη μέχρι τώρα χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας.

Αναφερόμενος στην χρήση του VAR ο Πορτογάλος πρώην διαιτητής είπε: «Το είδαμε σε τρεις αγωνιστικές και πιστεύω μέσα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν έδωσε ώθηση στους φιλάθλους να επιστρέψουν στα γήπεδα», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για την καθυστερημένη είσοδο του βαν στο Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης), σχολίασε:

«Δεν μπορώ να το πω δημόσια, αυτό που μπορώ να πω είναι πως μαθαίνουμε συνεχώς για το νέο πρότζεκτ, με πολλές τεχνολογίες και τεχνικούς να εμπλέκονται, οπότε το σημαντικό είναι για μας το αποτέλεσμα, λιγότερα λάθη και περισσότερο δίκαια αποτελέσματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις