Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τις επιθέσεις στην Aramco

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 15:54
UPD:16:01
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες μίλησαν για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου και για την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Βλαντίμιρ Πούτιν και Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν εξεφρασαν τη δέσμευσή τους για διμερή συνεργασία στη σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής μιας λεπτομερούς και αντικειμενικής έρευνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται εντός του έτους να επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία, σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russia Direct Investment Fund) εξήρε σήμερα την ταχεία αποκατάστση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Saudi Aramco μετά τις επιθέσεις και δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες έχουν προσφερθεί να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στην οποία και θα περιγράφει το ρόλο της Τεχεράνης, όπως και το είδος των όπλων, που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή