Στην έκθεση φωτογραφιών του Γιάννη Μπεχράκη ξεναγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 18:32
UPD:22:28
A- A A+

Την έκθεση με 70 από τις πιο «δυνατές» και επιδραστικές φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη, επισκέφτηκε το βράδυ της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του, μετά την ομιλία του στη Βουλή και πριν την ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, πήγε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για να ξεναγηθεί στην έκθεση.  

Μέσα από τις φωτογραφίες του κορυφαίου φωτορεπόρτερ, που είχε βραβευθεί με Πούλιτζερ προτού φύγει από τη ζωή στα 59 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν σκηνές και λεπτομέρειες από συγκλονιστικά γεγονότα, εικόνες βίας αλλά και απαράμιλλης ανθρωπιάς, όπως το Προσφυγικό στη Λέσβο και την Ειδομένη, συρράξεις στο Αφγανιστάν, την Αφρική, την Τσετσενία, την αραβική άνοιξη στην Αίγυπτο κ.α.  

Τον πρωθυπουργό ξενάγησαν στην έκθεση ο Θανάσης Σταυράκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo World (APW) και προϊστάμενος του φωτογραφικού τμήματος του Associated Press στην Αθήνα, η γενική συντονίστρια του APW, Χριστίνα Καλλιγιάννη και ο επιμελητής του APW, φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, Γιάννης Κολεσίδης.  

Προτεινόμενα για εσάς