ΗΠΑ και Ε.Ε. για τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 18:42
A- A A+

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε σήμερα την άρνησή του να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή, εφόσον η Χαμάς σχηματίσει κυβέρνηση και συνεχίσει να προπαγανδίζει την καταστροφή του Ισραήλ.

«Δεν χρηματοδοτούμε τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, προσθέτοντας «Κατανοούμε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει ανθρωπιστικές ανάγκες και θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα».

Η Ε.Ε. κάλεσε σήμερα τη Χαμάς, να αποκηρύξει τη βία και να αναγνωρίσει το Ισραήλ, ως μόνο τρόπο για να μπορέσει η Ε.Ε. να συνεχίσει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε η Ούρσουλα Πλάσνικ, επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας που προήδρευσε της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Ε.Ε.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί εκτίμησε με σημερινές δηλώσεις του ότι «θα είναι αντιπαραγωγικό να επισείονται απειλές» για αναστολή της βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αρχή, ιδίως στο χρονικό στάδιο πριν σχηματιστεί η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση.

«Βοήθεια θα δίνουμε μόνον εφόσον υπάρξει ρητή αποκήρυξη της βίας, αναγνώριση των συμφωνιών του Οσλο, και του Ισραήλ», υπογράμμισε ο γάλλος αξιωματούχος.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή