Ν. Αναστασιάδης: Oι ενέργειες της Άγκυρας προάγουν το αίσθημα καχυποψίας

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 12:39
UPD:13:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
A- A A+

Την ικανοποίησή του για την στήριξη από την Ελλάδα, αλλά και συνολικά από την Ε.Ε. απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο μέτω» τπο του κυπριακού, προάγουν το αίσθημα καχυποψίας. Όπως είπε κατά τη συζήτησή του με τον κ. Μητσοτάκη δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για την τουρκική στάση και την αντιμετώπισή της.

«Διαπιστώσαμε πως αποτελεί καθήκον και χρέος μας η προάσπιση του διεθνούς Δικαίου και των δικαιωμάτων ενός μέλος της Ε.Ε. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ικανοποίηση» σημείωσε στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

EURONEWS

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης μέσω της συνεργασίας με Ισραήλ και Αίγυπτο στόχος της Κύπρου και της Ελλάδας είναι η αναβάθμιση της περιφερειακής συνεργασίας, του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά και της αξιοποίησης των ευκαιριών στον ενεργειακό τομέα. «Το δίκτυο που έχουμε αναπτύξει δεν αποκλείει κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Αντιθέτως θεσμοθετεί την συνεργασία και συμβάλλει στην σταθερότητα και την ειρήνη» τόνισε. 

Πρόσθετε τέλος ότι οι δύο χώρες δίνουν επίσης μεγάλη σημασία στη συνεργασία μεταξύ των επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου για την αντιμετώπιση κοινώ προκλήσεων. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή