Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη- Αναστασιάδη στη Λευκωσία

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 11:07
UPD:12:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙαννης Νησσιωτης
A- A A+

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία υποδέχθηκε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η κατάθεση στεφάνου. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντησή τους μετά το τέλος της οποίας, γύρω στις 12:00, οι δυο ηγέτες θα κάνουν από κοινού δηλώσεις, χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις. Παράλληλα, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο χωρών. 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. 

Πρόκειται για μία επίσκεψη με έντονα συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς έρχεται σε μία περίοδο κλιμακούμενων προκλήσεων από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι δύο χώρες θέλουν να δράσουν συντονισμένα απέναντι στην Άγκυρα. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι υποδέχθηκε με «ιδιαίτερη χαρά» τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Σημείωσε δε ότι το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, «καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή