Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον - Οι πρώτες του δηλώσεις

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 18:24
UPD:21:15
REUTERS/POOL
A- A A+

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι και επισήμως, από σήμερα το απόγευμα, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού η βασίλισσα του ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος αποδέχτηκε αυτήν την εντολή.

Στις πρώτες του δηλώσεις, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο νέος πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να διαψεύσει «τους πεσιμιστές, τους αμφισβητίες και τους καταστροφολόγους» ενώ επανέλαβε ότι «η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς "εάν" και "όμως"».

EURONEWS

 Ο κ. Τζόνσον είπε πως «όσοι στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν και το πουκάμισό τους», δηλώνοντας βέβαιος πως μια «νέα και καλύτερη» συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit θα επιτευχθεί, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού.

«Μην υποτιμάτε αυτή τη χώρα και την αποφασιστικότητά μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τζόνσον εντός και εκτός Βρετανίας. «Καθώς το Brexit πλησιάζει, έχει έρθει η ώρα να δούμε όχι τα ρίσκα αλλά τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε για την πρόσληψη 20 χιλιάδων αστυνομικών, την ενίσχυση της χρηματοδότησης στη δημόσια υγεία, την βελτίωση της κοινωνικής περίθαλψης και της παιδείας, για κίνητρα σε επενδυτές, για αλλαγές στη φορολογία

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή