Εκλεισε η διπλωματική αποστολή της Νορβηγίας στη Δ. Οχθη

Πολιορκία των γραφείων της Ε.Ε. στη Γάζα
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 13:26
A- A A+

Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα το προσωρινό κλείσιμο της διπλωματικής της αποστολής στη Δυτική Οχθη, μετά από τις απειλές που διατυπώθηκαν από ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις εναντίον Νορβηγών, Δανών και Γάλλων, στο πλαίσιο της «υπόθεσης Μωάμεθ».

Σε ανακοίνωση, η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Επιτροπές της Λαϊκής Αντίστασης και η κοινή διοίκηση των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσα δηλώνουν ότι "κάθε Νορβηγός, Δανός ή Γάλλος που βρίσκεται στα εδάφη μας είναι στόχος".

"Ζητούμε το κλείσιμο των γραφείων και των προξενείων στην Παλαιστίνη των τριών χωρών, διαφορετικά δεν θα διστάσουμε να τα καταστρέψουμε", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η απειλή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ'όψιν και ότι θα επεκταθεί σε όλες τις χώρες ο Tύπος των οποίων θα δημοσιεύσει τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Οι δύο οργανώσεις ζητούν επίσης να εφαρμοσθεί μποϊκοτάζ στα γαλλικά, νορβηγικά και δανέζικα προϊόντα. "Προειδοποιούμε τους εμπόρους που πωλούν προϊόντα των τριών αυτών χωρών", αναφέρεται την ανακοίνωση.

Οι 20 ένοπλοι Παλαιστίνιοι, μέλη της ισλαμικής Τζιχάντ και ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ, που περικύκλωσαν τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γάζα έχουν αναρτήσει στην κεντρική πόρτα πινακίδα που γράφει "Κλειστά μέχρι νεωτέρας".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή