Ρ. Καλντερόλι: «Υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών στην Τουρκία»

Αυξάνονται οι επιφυλάξεις για την ενταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 18:54
UPD:19:30
A- A A+

«Ακόμα υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών στην Τουρκία. Η αναγνώριση από τη σημερινή τουρκική κυβέρνηση των παλαιών θρησκευτικών σχολείων αποτελεί απόδειξη ότι οι νόμοι του τουρκικού κράτους είναι υποδεέστεροι των νόμων του Κορανίου. Η Τουρκία απλώς προσποιείται ότι εκσυγχρονίζεται. Στην ουσία, επιθυμεί την ένταξη για καθαρά οικονομικούς λόγους. Ας μην πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο ιταλός υπουργός Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων και μέλος της Λίγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Καλντερόλι http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/08/1150820.htm , με αφορμή τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, καλώντας παράλληλα τον Πάπα Βενέδικτο να υπερασπιστεί τον Χριστιανισμό μπροστά στην απειλή του Ισλάμ.

Εκτός όμως από την Λίγκα του Βορρά, επιφυλάξεις για την τουρκική ένταξη στην Ε.Ε. έχει πλέον και η Εθνική Συμμαχία, το κόμμα του υπουργού Εξωτερικών Τζανφράνκο Φίνι, που είχε ταχθεί υπέρ της ένταξης της Τουρκίας. Με αφορμή τη δολοφονία του καθολικού ιερέα στην Τραπεζούντα, ο υπουργός Γεωργίας Τζιάνι Αλεμάνο εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες, επισημαίνοντας πως «αυτό το σοβαρότατο συμβάν θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε για το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη». «Χρειάζονται οι απαραίτητες εγγυήσεις», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς περιμένουμε από την τουρκική κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή