Die Welt: Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας η εκλεκτή του Τουσκ για την προεδρία της Κομισιόν

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 14:51
UPD:14:54
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
A- A A+

Ένα πολύ διαφορετικό σενάριο, από εκείνο που θέλει τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνούν εν τέλει στο πρόσωπο του Ολλανδού σοσιαλιστή Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρουσιάζει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ενόσω οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τέσσερις ώρες καθυστέρηση, η «Die Welt» εκτιμά ότι επικρατέστερη για την προεδρία της Κομισιόν είναι η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται ευρωπαίκές πηγές και υποστηρίζει ότι την υποψηφιότητα της γερμανίδας υπουργού προωθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με την «Die Welt», η συντηρητική φον ντερ Λάιεν, στενή σύμμαχος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, θα γίνει η πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε. Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι σήμερα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενδέχεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.,

Άλλα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ως πιθανός διάδοχος του Τουσκ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ενώ εκτιμά ότι ο Μάρος Σέφκοβιτς της Σλοβακίας μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή