Το «τελευταίο αντίο» στον Λάουντα

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 15:32
UPD:16:58
REUTERS/Lisi Niesner
A- A A+

Στην τελευταία του κατοικία οδήγησαν σήμερα (29/05) το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του αθλητισμού και της πολιτικής ζωής της Αυστρίας, τον Νίκι Λάουντα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 20 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών.

Η καρό σημαία έπεσε οριστικά για τον θρύλο της Formula 1, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα και να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά το σοβαρότατο ατύχημα που είχε το 1976 στη διάρκεια αγώνα!

Πλήθος κόσμους συγκεντρώθηκαν στη βροχερή Βιένη για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο Αυστριακό «πιλότο». Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτζ, εκπρόσωποι της F1 και της Mercedes (μεταξύ τους και ο κάτοχος του τίτλου, Λιούις Χάμιλτον), ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και φυσικά τα μέλη της οικογένειάς του.

Μετά από αίτημα της συζύγου του, Μπίργκιτ, ο εκλιπών θάφτηκε με το κράνος και την στολή του.

EPA/CHRISTIAN BRUNA

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να πουν «αντίο» στον θρυλικό «πιλότο», ενώ η οικογένειά του ζήτησε να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η τελετή.

Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη παρουσία περίπου 500 ατόμων. Ανάμεσά τους ο παλιός του συνάδελφος στην ομάδα της McLaren,  Άλεν Προστ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις