Σε λειτουργία από την Παρασκευή ΚΕΠ σε 22 προξενεία της Ελλάδος

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 14:06
A- A A+

Από την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2006 αρχίζει η λειτουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε 22 προξενεία της Ελλάδος για την εξυπηρέτηση των αποδήμων και των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τα ΚΕΠ του εξωτερικού βρίσκονται σε σύνδεση με τα ΚΕΠ του υπουργείου Εξωτερικών και είναι online συνδεδεμένα με την κεντρική μονάδα του ΥΠΕΣΔΔΑ. Εχουν τη δυνατότητα χορήγησης επίσημων εγγράφων για περίπου 1.000 πιστοποιημένα προϊόντα (στρατολογικά, οικογενειακής κατάστασης, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά κ.α.).

Ηδη, με μέριμνα του ΥΠΕΣΔΔΑ ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των αρμοδίων υπαλλήλων σε 22 προξενεία της Ελλάδος σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστώνη, Σαν Φραντζίσκο, Τορόντο, Μόντρεαλ, Μπουένος Αϊρες, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη, Ντύσσελντορφ, Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Στοκχόλμη, Μόσχα, Μαριούπολη, Ρώμη, Σύδνεϊ, Μελβούρνη, Αδελαϊδα και Γιοχάννεσμπουργκ, τα οποία από την Παρασκευή το πρωϊ, θα χορηγούν πιστοποιητικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Με ειδικό σήμα ειδοποιήθηκαν όλες οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της χώρας στο εξωτερικό για την λειτουργία των ΚΕΠ, από τις οποίες ζητήθηκε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των αποδήμων Ελλήνων τόσο για τις πόλεις που λειτουργούν τα ΚΕΠ, όσο και για το εύρος των πιστοποιημένων προϊόντων.

Επιπρόσθετα, με εντολή του υφυπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Κασσίμη, και του υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Απόστολου Ανδρεουλάκου, ξεκίνησε η συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο υπουργείων, ώστε σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης περίπου εκατό νέων προϊόντων των ΚΕΠ που θα καλύπτουν τις ειδικότερες ανάγκες των αποδήμων Ελλήνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή