«Ταξιδιωτικά σχόλια. Σύγχρονοι περιηγητές»

Στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας
Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 07:30
UPD:20/05/2019 00:01
A- A A+

Το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων παρουσιάζει, έως τις 25 Μαΐου, την έκθεση  σύγχρονης τέχνης με τίτλο  «Ταξιδιωτικά σχόλια. Σύγχρονοι περιηγητές» [Δημοκρίτου 14, Κολωνάκι].

Η έκθεση φιλοξενεί έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που προέκυψαν από την  επαφή τους με την περιηγητική γραμματεία (15ος-20ός αι.). Οι εικαστικοί επισκέπτονται μέσα από τα κείμενα των «ταξιδιωτών» διάφορους τόπους της Ελλάδας και γνωρίζουν την ενδυμασία των κατοίκων.

Χρησιμοποιώντας νέα εκφραστικά μέσα, όπως video art, installation, performance κ.ά., ή και συνδυάζοντας διάφορα είδη τέχνης μεταξύ τους, μετατρέπουν τις εντυπώσεις τους σε Τέχνη. Με τα έργα τους δημιουργούν το έδαφος για περισσότερο ή λιγότερο απρόσμενες νοηματοδοτήσεις, ενώ  παράλληλα επιχειρούν συμβολικές προεκτάσεις που αφορούν στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Έτσι, ο χώρος μετατρέπεται σε ένα hub που συγκεντρώνει τα ταξιδιωτικά σχόλια που προέκυψαν από το οδοιπορικό τους. Συμμετέχουν με έργα τους οι: Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, Μαριλένα Αλιγιζάκη, Ινώ Βαρβαρίτη, Σοφία Γρηγοριάδου, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Όλγα Ευαγγελίδου, Μαίρη Θηβαίου, Ηρακλής Κοπίτας, Ζωή Σκλέπα, Ηλέκτρα Σταμπούλου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η μουσειολόγος Τάνια Βελίσκου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 10.00-19.00.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς