Δριμεία κριτική στον Βαλβέρδε για τον αποκλεισμό της «Μπάρτσα»

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 12:00
UPD:12:22
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Πολύ σκληρή κριτική δέχεται από τον ισπανικό Τύπο ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το δεύτερο σε ένα χρόνο ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέρυσι ήταν η Ρόμα που απέκλεισε τους Καταλανούς από τα ημιτελικά, φέτος η Λίβερπουλ πέταξε τους «μπλαουγκράνα» έξω από τον τελικό. Κοινή συνισταμένη των δύο αποκλεισμών; Η «Μπάρτσα» είχε νικήσει στους πρώτους αγώνες με 4-1 και 3-0, αντίστοιχα!

Η καταλανική Sport, που υποστηρίζει το σύλλογο της Βαρκελώνης, χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως τη μεγαλύτερη ντροπή στην Ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για μια ομάδα που είναι πιο μεγάλη από τον προπονητή της, ενώ επισημαίνεται ότι ο «τσινγκούρι» μπορεί να επέκτεινε τη συνεργασία του πρόσφατα, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό για το σύλλογο.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έχει αναρτήσει γκάλοπ με ερώτημα για το ποιος φταίει περισσότερο για τη συντριβή στο «Άνφιλντ». Έως τώρα, περίπου το 55% των ερωτηθέντων απάντησε πως κύριος υπεύθυνος είναι ο προπονητής.

EURONEWS

Ο ίδιος, ήταν απογοητευμένος μετά την ήττα και παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

«Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ στο παιχνίδι, αλλά δεν βρεθήκαμε εκτός αγώνα. Στη συνέχεια, ήρθε το δεύτερο και το τρίτο. Ήταν πολύ επιθετικοί. Σίγουρα με εξέπληξε ο τρόπος που δεχθήκαμε το τέταρτο γκολ. Όταν χάνεις με ένα τέτοιο σκορ δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ήταν καλύτεροι και πρέπει να το αποδεχθούμε. Αν είχαμε σκοράρει θα ήμασταν στον τελικό», είπε.

«Δεν ξέρω πώς αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να με επηρεάσει, ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Το πιο επώδυνο πράγμα ήταν η επανάληψη του αποκλεισμού της Ρώμης. Αυτό συνέβη σε εμάς πέρυσι. Είναι αλήθεια ότι ήταν διαφορετικό παιχνίδι», πρόσθεσε ο Βαλβέρδε.

Και συμπλήρωσε: «Όταν έχεις δεχθεί ένα τέτοιο χτύπημα πρέπει να περάσουν μερικές φρικτές μέρες για να μιλήσεις και να δώσεις εξηγήσεις με τους παίκτες. Συγγνώμη από τους φιλάθλους μας. Όταν χάνουμε, αυτό συμβαίνει με τρόπο οδυνηρό. Δεν είχαμε ηττηθεί μέχρι τώρα και είμαστε έξω, σε αυτή την ιστορία είμαστε όλοι μαζί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις