Νέα Ζηλανδία: Σε βασικές αρχές για την κάλυψη της δίκης του Τάραντ συμφώνησαν τα ΜΜΕ της χώρας

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 11:22
UPD:11:26
REUTERS/Jorge Silva
A- A A+

Tα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας συμφώνησαν σήμερα σε βασικές αρχές για τον τρόπο κάλυψης της δίκης του 28χρονου Μπρέντον Τάραντ, δράστη του μακελειού σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς που κόστισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους. Μεταξύ άλλων συμφώνησαν να περιορίσουν την μετάδοση των δηλώσεων που προωθούν ενεργά την ιδεολογία της λευκής υπεροχής. 

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα που εκπροσωπούμε θα καλύπτουν την επερχόμενη δίκη με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι διευθυντές του Radio New Zealand, του TVNZ, του Stuff, του Mediaworks και του NZME. «Στον βαθμό που συνάδει με τις αξίες της ανοικτής Δικαιοσύνης θα περιορίσουμε τη μετάδοση δηλώσεων που προωθούν ενεργά την ιδεολογία της λευκής υπεροχής ή την τρομοκρατία» προσθέτει, ενώ διαβεβαιώνει πως τη δίκη θα καλύψουν πεπειραμένοι δημοσιογράφοι.

Ο Τάραντ, Αυστραλός ακροδεξιός, που κατηγορείται για 50 ανθρωποκτονίες και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας, αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Κράισττσερτς τον Ιούνιο. 

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή