Απέναντι στη Λίβερπουλ ο Μέσι θα παλέψει με την παράδοσή του

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 10:05
UPD:15:32
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Λίβερπουλ την Πρωτομαγιά, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι πρωταθλητές Ισπανίας ποντάρουν στον Λιονέλ Μέσι για να βρεθούν στον τελικό μετά από τέσσερα χρόνια (Βερολίνο).

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ, όμως, είναι ο ένας από τους μόλις έξι αντίπαλους που ο Αργεντινός άσος δεν έχει καταφέρει να σκοράρει εναντίον του, όπως επισήμανε η ιστοσελίδα της UEFA.

Ο Μέσι έχει καταγράψει 113 γκολ σε 11.289 λεπτά (137 αγώνες) στην Ευρώπη, δηλαδή περίπου ένα τέρμα ανά 99 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη Λίβερπουλ σε κανένα από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που τη συνάντησε, ενώ το ίδιο συνέβη και απέναντι σε Ρούμπιν Καζάν, Ίντερ, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο «ψύλλος» είχε τεθεί αντιμέτωπος των Άγγλων σε ηλικία 19 ετών, όταν ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια, την περίοδο 2006-2007. Η Τσέλσι είναι η ομάδα που έχει παίξει εναντίον της τα περισσότερα λεπτά (835 λεπτά σε 10 αγώνες). Δεν σκόραρε στα πρώτα του 730 λεπτά εναντίον των «μπλε», αλλά πέτυχε τρία σε δύο παιχνίδια το 2017-18.

Η Άρσεναλ είναι ο αντίπαλος που τον... εμπνέει, καθώς έχει σημειώσει απέναντι στους «κανονιέρηδες» τα περισσότερα τέρματα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα στις διοργανώσεις της UEFA που αντιμετώπισε: 9 σε 447 λεπτά (6 αγώνες), δηλαδή ένα γκολ ανά 49΄40΄΄ κατά μέσο όρο! 

Σε εθνικό επίπεδο, οι Γερμανοί φαίνεται να... ταιριάζουν καλύτερα στον Μέσι, αφού ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη σκοράρει κατά μέσο όρο κάθε 70 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με αντίπαλο ομάδα από την Μπουντεσλίγκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις