Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση για τις δηλώσεις Πολάκη

«Φίλια» πυρά και αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 13:52
UPD:14:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ
A- A A+

Την πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζει να τροφοδοτεί η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, προκαλώντας παράλληλα εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τα «φίλια πυρά» που δέχθηκε χθες ο κ. Πολάκης από τους Νίκο Φίλη και Στέλιο Κούλογλου, με τηλεοπτικές του δηλώσεις σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε «ατυχείς» και «αχρείαστες» τις επίμαχες αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού.

«Για να είμαστε ειλικρινείς ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές. Και κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση» ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, με τις δηλώσεις του ο κ. Πολάκης «έδωσε τη δυνατότητα στη Ν.Δ. - σε μία περίοδο που φαινόταν στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας – να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο και να αλλάξει λίγο το πολιτικό κλίμα».

Αντίθετα, στο πλευρό του Παύλου Πολάκη, συντάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. «Σόρρυ παιδιά, ο Πολάκης έχει δίκιο, ο Κυμπουρόπουλος και ο Μητσοτάκης έχουν άδικο» έγραψε ο κ. Κυρίτσης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Με δηλώσεις του στη συνέχεια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ο κ. Κυρίτσης υπεραμύνθηκε της παραπάνω δήλωσής του σημειώνοντας πως «όταν κάποιος εκτίθεται στον πολιτικό στίβο είναι αυτομάτως ανοιχτός και στην πολιτική κριτική».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς εστίασε την κριτική του στη Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας κίνηση «αντιπερισπασμού» την προαναγγελία Μητσοτάκη για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του κ. Πολάκη μετά το Πάσχα.

«Η ουσία είναι ότι εδώ γεννήθηκε κάτι από την ανάρτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος και ο ίδιος επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοικτός στην κριτική. Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της Ν.Δ. για τους ανθρώπους με αναπηρία» σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η Ν.Δ. «εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα άτομα με αναπηρία» πρόσθεσε ο κ. Παππάς και κάλεσε ότι το ερώτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει: «Θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου και πρέπει να τους διασφαλίζουμε τους όρους για τη δική τους πορεία ή όχι;».

Από την πλευρά της η Ν.Δ. δια των στελεχών της βάλλει προσωπικά κατά του κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι με τη στάση του ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη.

Ο ίδιος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που βρέθηκε στο «στόχαστρο» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δήλωσε ότι τον «εξέπληξε δυσάρεστα» η επίθεση του κ.  Πολάκη αλλά «ακόμη περισσότερο» όπως είπε, «η κάλυψη που του παρείχε ο Πρωθυπουργός.

«Ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Έτσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια. Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι' αυτό θα παλέψω» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.

«Ο Πολάκης ήταν χυδαίος και το ξέραμε… Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον αποπέμψει το πρωί ή να είχε ζητήσει να παραιτηθεί μόνος του. Τώρα θα πάει στις εκλογές ταυτισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Ως Κρητικός αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για το ‘αψύ ύφος των Σφακιανών. Είμαστε αψείς, αλλά είμαστε πολύ πολιτισμένοι» ανέφερε σχολιάζοντας τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

Για «μεγάλο αυτογκόλ» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την επιλογή του Πρωθυπουργού να «πάρει πάνω του την ιστορία Πολάκη».

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αναλγησία και η σκληρή ταύτιση με αυτούς οι οποίοι θέλουν να υβρίζουν ΑΜΕΑ, είναι υπέρτερη στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι η ανθρωπιά και μια συγγνώμη. Έρχεται όμως η ώρα των εκλογών και η ελληνική κοινωνία θα τον κρίνει», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή