Ευρωπαϊκά... εγκαίνια με νίκη για την Τότεναμ, 1-0 τη Σίτι

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 00:07
UPD:00:16
Action Images via Reuters/PAUL CHILDS
A- A A+

Η Τότεναμ εγκαινίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νεόδμητο γήπεδό της στις διεθνείς διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο νίκησε με 1-0 την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στο «Τότεναμ Στέντιουμ» και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς την άλλη Τετάρτη (17/4), στο «Έτιχαντ».

Παρά τη νίκη, πάντως, οι Λονδρέζοι ανησυχούν για τον τραυματισμό του Χάρι Κέιν, που έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια στο 58΄, υποβασταζόμενος μετά από σύγκρουση με τον Ντελφ.

Ο αγγλικός «εμφύλιος» είχε φρενήρη ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 12ου λεπτού για την Σίτι.

Με τη βοήθεια του VAR, ο Κάιπερς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ στο 12΄, αλλά ο Λιορίς αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Αγουέρο από τα 11 βήματα, ένα λεπτό αργότερα.

Η Τότεναμ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που δεν βρήκαν χώρους και απειλήθηκαν στο 21΄, όταν ο Έντερσον απέκρουσε το πλασέ του Κέιν μέσα από την περιοχή.

Τελικά την Ιστορία αυτής της αγγλικής μονομαχίας έγραψε ένας Κορεάτης: στο 78΄ ο Σον κράτησε την μπάλα εντός γηπέδου στην κάθετη του Έρικσεν, επέστρεψε στην περιοχή και συγκλίνοντας «εκτέλεσε» με το αριστερό τον Έντερσον.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις