Στο νησί τα φώτα του Τσάμπιονς Λιγκ

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 12:28
UPD:12:38
Action Images via Reuters/JOHN SIBLEY
A- A A+

Το Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται σήμερα και αύριο με τη διεξαγωγή των πρώτων αναμετρήσεων της προημιτελικής φάσης, παιχνίδια που αναμένονται με ανυπομονησία από το φίλαθλο κοινό του πλανήτη.

Απόψε κυριαρχεί ο αγγλικός «εμφύλιος» ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ μια τρίτη αγγλική ομάδα, η Λίβερπουλ, θα συγκρουστεί την ίδια ώρα (22:00) με την Πόρτο, στο «Άνφιλντ».

Να σημειωθεί πως το αγγλικό ποδόσφαιρο έχει για τρίτη φορά τέσσερις εκπροσώπους (τέταρτος σύλλογος είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA, μετά τις περιόδους 2007-08 και 2008-09.

Η Τότεναμ θα εγκαινιάσει σε διεθνές επίπεδο το νεόδμητο και επιβλητικό γήπεδό της («Tottenham Hotspur Stadium») απέναντι σε μια άλλη ομάδα από την Αγγλία, με την οποία διασταυρώνει τα βήματά της για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Εντός των τειχών, στις 14 νοκ άουτ αναμετρήσεις τους η Τότεναμ μετρά εννέα προκρίσεις, εκ των οποίων οι πέντε στις τελευταίες έξι φορές που συναντήθηκαν. Όποιος προκριθεί θα παίξει στα ημιτελικά με το νικητή της σειράς Γιουβέντους-Άγιαξ. 

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο αναμένεται να ξεκινήσει με ενδεκάδα τους, Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Σον, Γουίνκς και Κέιν.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, από την πλευρά του, είναι πιο κοντά σε ένα σχήμα με τους, Έντερσον, Ντανίλο, Λαπόρτ, Οταμέντι, Μεντί, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπράιν, Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ και Ζεσούς. 

Στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς, ανάμεσα σε «κόκκινους» και «δράκους», υπάρχει φαβορί και είναι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά οι Πορτογάλοι θέλουν μεγάλη προσοχή. Ο νικητής θα συναντήσει ύστερα μία εκ των Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν έξι φορές, με πιο πρόσφατη την περυσινή, όταν η Λίβερπουλ διέλυσε την Πόρτο με 5-0 στην Πορτογαλία και προκρίθηκε μένοντας στο 0-0 στη ρεβάνς.

Το 2001 είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Οι Άγγλοι νίκησαν 2-0 στη ρεβάνς του «Άνφιλντ» (0-0 στο Πόρτο) και το 2007, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τα ματς έληξαν 1-1 στην Πορτογαλία και 4-1 στο Λίβερπουλ.

Η πιθανή ενδεκάδα της Λίβερπουλ αποτελείται από τους, Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ. 

Από την πλευρά του, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αναμένεται να ξεκινήσει με τους, Κασίγιας, Μάξι, Φελίπε, Μιλιτάο, Τέλες, Ντανίλο, Οτάβιο, Κορόνα, Μπραχίμι, Μαρέγκα και Σοάρες. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις