Γιορτή των κόμικς στο 14ο Comicdom Con Athens

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στις 19, 20 και 21 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 08:30
A- A A+

Τηρώντας την παράδοση της παρουσίας διεθνών προσκεκλημένων από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της ένατης τέχνης, το μεγαλύτερο ελληνικό Φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς, το Comicdom Con Athens, πραγματοποιείται για 14η συνεχή χρονιά, με ελεύθερη είσοδο.

Η πραγματική αυτή γιορτή των κόμικς θα λάβει χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31) και τους πλησίον δρόμους, στις 19, 20 και 21 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Με εκλεκτούς καλεσμένους

Καλεσμένοι του Comicdom Con Athens είναι ο Βρετανός συγγραφέας Dan Watters, ο Ισπανός υποψήφιος πολλαπλών βραβείων Harvey Raúl Allén, η Ισπανίδα σχεδιάστρια Patricia Martín, ο Ιταλός σχεδιαστής Stefano Zanchi και η Αμερικανίδα Nancy Silberkleit.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings. Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος, ο Tasmar, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2019.

Εκθέσεις

Η διεθνής έκθεση «Archie: Welcome to Riverdale», που φιλοξενείται στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum, παρουσιάζει πρωτότυπες σελίδες με την αγαπημένη παρέα του Riverdale. Ακόμη, επιλεγμένα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της Co-CΕΟ της Αrchie Comic Publications θα δημιουργήσουν μια συναρπαστική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Στην ελληνική έκθεση του Φεστιβάλ, με τίτλο «Futuropolis», Έλληνες δημιουργοί κόμικς και σχεδιαστές αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν το κοινό στην πόλη του μέλλοντος, όπως την οραματίζονται. Συμμετέχουν: Κυριάκος Αθανασιάδης και Νικόλας Κούρτης, Παναγιώτης Βλάμης, Βασίλης Γέρκου, Έλενα Γώγου, Γιώργος Δουτσιόπουλος, Έφη Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Μάνος Λαγουβάρδος, Άρης Λάμπος, Μάριος Ξυδώνας, Κώστας Παντούλας, Κωστής Παπαθεοδώρου, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Άρτεμις Παπατσαρούχα, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Ηλίας Ταμπακέας, Rianna Adams, Malk, Soloup Dani Strips, Tasmar και Maggie Tsiopelaki.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται ακόμη:

Ο εορτασμός για τα 90 χρόνια του δημοφιλή χαρακτήρα Popeye με επίκεντρο την προβολή των ιστορικών καρτούν, αποκατεστημένων για πρώτη φορά σε υψηλή ανάλυση.

Η πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας του διεθνώς καταξιωμένου εικονογράφου και σκηνοθέτη Dave McKean, LUNA (βραβευμένης στα British Independent Film Awards)∙ ένα κράμα ζωντανής δράσης και animation με πρωταγωνιστή τον Ben Daniels (House of Cards, The Exorcist).

Το Comicdom’s Ultimate Game Show, το απολαυστικό παιχνίδι γνώσεων που έκλεψε την παράσταση στην περυσινή διοργάνωση, επιστρέφει ακόμα πιο συναρπαστικό και με εντυπωσιακά δώρα.

Το αφιέρωμα στον θρυλικό Stan Lee, με παρουσίαση της Marvel Method του -που άλλαξε για πάντα τα κόμικς, ένα παιχνίδι γνώσεων που θα μοιράσει πλούσια δώρα και ένα sketch event με πρωταγωνιστή τον Spider-Man των Lee/Ditko.

Ο πάντα δημοφιλής -και πλέον ιστορικός- διαγωνισμός Comicdom Cosplay, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EuroCosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Όπως κάθε χρόνο, οι φίλοι των κόμικς μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το Bazaar ελληνικών καταστημάτων και εκδοτικών εταιρειών, το Artists Alley -με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών, και το Self-Publishers Alley με τη νέα «εσοδεία» αυτοεκδόσεων.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς και ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ταινιών και animation, παιδικό πρόγραμμα, και φυσικά η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς