Το ΠΑΣΟΚ για τις σημερινές ανακοινώσεις Παυλόπουλου για τον υπαλληλικό Κώδικα

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 18:38
A- A A+

Η κυβέρνηση έχει εντάξει και το κορυφαίο θέμα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα στη σταθερή πολιτική της γραμμή για επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς, χωρίς να την ενδιαφέρει και το θέμα της αποδυνάμωσης των θεσμικών μας λειτουργιών, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών για τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παυλόπουλος «εξαντλείται στις γνωστές του μεγαλοστομίες που τις διακρίνει η ανακολουθία λόγων και έργων».

«Επικαλείται τις αρχές της αξιοκρατίας και της συνέχειας την ώρα που το δόγμα αυτής της κυβέρνησης είναι -όπως επισημαίνει ο κ. Παπαϊωνάννου- το βόλεμα των "δικών μας παιδιών" κατά παράβαση όχι μόνο των αρχών της συνέχειας και της αξιοκρατίας αλλά και της ίδιας της νομιμότητας». «Οι πρόσφατες αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων που καθημερινά δικαιώνουν τους εκατοντάδες διωχθέντες προϊσταμένους των δημοσίων υπηρεσιών, θα έπρεπε τουλάχιστον να του θυμίζουν τα περί "σεμνότητας και ταπεινότητας" του κ. πρωθυπουργού», σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Επικαλείται κοινωνική ευαισθησία, την ώρα που οικογένειες έχουν ξεσπιτωθεί και ζευγάρια δημοσίων υπαλλήλων ζουν χωριστά από λόγους εκδίκησης και κομματικής εμπάθειας.

Δεν βρίσκει ένα λόγο αναφοράς στο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του παρέδωσε έτοιμο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα ως αποτέλεσμα ευρύτατου διαλόγου και συνεργασίας με την ΑΔΕΔΥ, αλλά και με πλήρη σεβασμό στην αρμόδια Επιτροπή σύνταξής του. Σήμερα την επικαλείται για να επιβεβαιώσει ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις ενώ στην ουσία την έχει καταργήσει».

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαϊωάννου, τις όποιες διατάξεις επικαλείται ο υπουργός ως καινοτόμες ή ότι δίνουν απάντηση στα ζητήματα της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας, τις θέτει σε εφαρμογή για τους προϊσταμένους που θα επιλεγούν μετά την συμπλήρωση της θητείας των σημερινών, που ως γνωστών όλοι έχουν επιλεγεί με πιστοποιητικά κομματικής ένταξης και προτίμησης».

Η συνέχεια στη Βουλή, καταλήγει ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή