Το βράδυ η συνάντηση Μπακογιάννη - Ράις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Κοινές δηλώσεις τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος)
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 17:09
UPD:17:12
A- A A+

Με την αμερικανίδα ομόλογό της, Κοντολίζα Ράϊς, συναντάται αργότερα σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Πριν την συνάντησή της με την κ. Ράις, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί για 45 λεπτά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με το Νο 3 της αμερικανικής διπλωματίας, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, ο οποίος, λόγω της προηγούμενης θητείας του ως πρέσβης στην Αθήνα, γνωρίζει καλά τα ελληνικά ζητήματα.

Στις συνομιλίες που θα έχει η κ. Μπακογιάννη με την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συζητηθούν η διμερής συνεργασία, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφόριες από ελληνική πλευράς θα προταχθεί το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενω από αμερικανικής πλευράς θα δοθεί έμφαση στο ζήτημα του Κοσσόβου.

Μετά τις κοινές δηλώσεις που θα κάνει η υπουργός Εξωτερικών με την κ. Ράις (λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας) θα ακολουθήσει ενημέρωση των ελληνικών ΜΜΕ από την κ. Μπακογιάννη στην ελληνική πρεσβεία. Εν συνεχεία η υπουργός θα μεταβεί στο «Μπλερ Χάους» για να παραστεί σε δείπνο που παραθέτει ο ομογενής διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζον Νεγκροπόντε, προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και της ιδίας, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Αύριο, η κ. Μπακογιάννη θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην ειδική τελετή του Λευκού Οίκου, όπου ο πρόεδρος Μπους θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Της τελετής θα προηγηθεί σύντομη κατ’ιδίαν συνάντησή της κ. Μπακογιάννη με τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ προηγουμένως η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο και με την σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας Φράνσις Τάουνσεντ.

Μετά την εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, η κ. Μκπακογιάννη θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου το Σαββατοκύριακο θα συναντηθεί με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και θα εορτάσει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με την ομογένεια.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή