Επιτυχής η ανάκτηση των δεδομένων από τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 18:23
UPD:18:29
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER
A- A A+

Το σύνολο των δεδομένων της μοιραίας πτήσης του Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines κατάφεραν να ανακτήσουν οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εξέταση των δύο «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείο Ανάλυσης της γαλλικής Πολιτικής Αεροπορίας (BEA), οι πληροφορίες που ανακτήθηκαν έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους Αιθίοπες ερευνητές.

Οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν επίσης, την ολοκλήρωση της τεχνικής εργασίας, η οποία αφορά τις ηχογραφημένες συνομιλίες στο πιλοτήριο, αλλά και τα καταγεγραμμένα δεδομένα της πτήσης.

Η γαλλική BEA έχει αναλάβει την ανάκτηση των δεδομένων από τα δύο «μαύρα κουτιά», χωρίς ωστόσο να εμπλέκεται άμεσα στην έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής του μοιραίου Boeing.

Υπενθυμίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών έχει απαγορεύσει τις πτήσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών, ενώ στην καθολική καθήλωση των Boeing 737 ΜΑΧ έχει προχωρήσει και η ίδια η εταιρεία.

Τον περασμένο Οκτώβριο, άλλωστε, ένα αντίστοιχο Boeing της Lion Air είχε συντριβεί στη Θάλασσα της Ιάβας, οδηγώντας στον θάνατο 189 άτομα.

O συνδυασμός αυτών των δύο περιστατικών σήμανε αυτομάτως παγκόσμιο συναγερμό, καθώς εκφράζονται φόβοι για την ύπαρξη κοινών παραγόντων στα αίτια των δύο αεροπορικών τραγωδιών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή