Με «πεντάρα» στα προημιτελικά η Μπαρτσελόνα

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 00:11
UPD:00:17
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Πριν τη ρεβάνς του «Καμπ Νου» ο Ερνέστο Βαλβέρδε φοβόταν την επίθεση της Λιόν, αλλά τελικά η ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με τη Λιόν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση, μετά και το 0-0 στο πρώτο ματς.

Η «Μπάρτσα» νίκησε με 5-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ούσα η μοναδική ισπανική ομάδα που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Ο Άντονι Λόπες ξεκίνησε με σπουδαίες αποκρούσεις αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 18΄, με το οποίο ο «ψύλλος» άνοιξε το σκορ.

Στο 31΄ οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Σουάρες να βρίσκει τον Κουτίνιο και ο Βραζιλιάνος σε άδεια εστία να διπλασιάζει για τους Καταλανούς, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Από μία στημένη φάση, πάντως, η Λιόν ξαναμπήκε στο παιχνίδι: στο 58΄ και από εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι ο Τουσάρ νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 1-2. 

Σε ένα τρίλεπτο (78΄-81΄), όμως, τα πάντα τελείωσαν για τους Γάλλους, όταν ο Μέσι έκανε το 3-1 στο 78΄ και στο 81΄ ο Πικέ έβαλε την ασφαλιστική δικλείδα, για να δώσει θριαμβευτική χροιά στο 86΄ ο Ντεμπελέ διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις