Λίβερπουλ από παλιά, 3-1 στο Μόναχο και «οκτάδα»

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 23:55
UPD:14/03/2019 00:04
REUTERS/ANDREAS GEBERT
A- A A+

Μια Λίβερπουλ από τα παλιά, πέρασε επιβλητικά με 3-1 από την «Αλιάντς Αρένα» απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ» δεν αποδείχθηκε εμπόδιο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο δρόμος προς τον τελικό της Μαδρίτης έμεινε διάπλατα ανοιχτός για τους «κόκκινους», που άφησαν εκτός συνέχειας τους Βαυαρούς, οι οποίοι έδιναν το παρόν στα προημιτελικά για επτά συνεχή έτη.

Στην 100ή συμμετοχή στη διοργάνωση, ο Νόιερ υπέπεσε σε μέγα σφάλμα στο 26΄, όταν μπερδεύτηκε με τον Ραφίνια κι έδωσε ευκαιρία στον Μανέ να πετύχει το συνολικά 12ο τέρμα του στη διοργάνωση με πλασέ, αφού τον είχε αποφύγει.

Στο 39΄ η Μπάγερν ισοφάρισε, όταν από το γύρισμα του Γκνάμπρι στη μικρή περιοχή ο Ματίπ στην προσπάθειά του να εμποδίσει την μπάλα να φτάσει στον Λεβαντόφσκι, την έστειλε στα δίχτυα του Άλισον και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 χωρίς να έχουν κάνει ευκαιρία!

Κι ενώ το λογικό θα ήταν οι Βαυαροί να πιέσουν στην επανάληψη, οι παίκτες του Νίκο Κόβατς δεν το έκαναν, προφανώς επειδή φοβόντουσαν το τρανζίσιον της Λίβερπουλ και περίμεναν να «χτυπήσουν» στο τέλος.

Ούτε η Λίβερπουλ, όμως, φαινόταν διατεθειμένη να ρισκάρει, αλλά στο 69΄ έγινε το 2-1 από στατική φάση κι εκεί τελείωσαν όλα: σε κόρνερ του Μίλνερ ο Φαν Ντάικ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε πάλι το προβάδισμα στους «κόκκινους».

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 84΄ ο Μανέ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, σκοράροντας με κεφαλιά ύστερα από σέντρα ασίστ του Σαλάχ, που κι απόψε έμεινε μακριά από το γκολ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις