«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «8» η ΑΕΚ

Η κάτοχος του τροπαίου του BCL πέρασε με νίκη από την Πυλαία με 85-74 επί του ΠΑΟΚ κι έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της 13ης Μαρτίου
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 21:22
UPD:21:29
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Με εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η ΑΕΚ επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στο «RAOK Sports Arena» με 84-75 κι έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Basketball Champions League.

Η κάτοχος του τροπαίου ήταν απολαυστική στην πρώτη και τρίτη περίοδο και παρά την πίεση που δέχτηκε από τους «ασπρόμαυρους» στο δεύτερο 10λεπτο και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, κατάφερε να αποδράσει με ένα σπουδαίο «διπλό» που της δίνει τεράστιο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της 13ης Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Το buzzer beater του Κόνιαρη στο φινάλε έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, αλλά για να μπορέσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης θα πρέπει να παίξει εντελώς διαφορετικά στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και το κυριότερο να βρει τους τρόπους για να περιορίσει τους Τζόρνταν Θίοντορ, Χάντερ και Σάκοτα, που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην πρώτη αναμέτρηση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Βινς Χάντερ με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, ενώ στους 16 σταμάτησε ο Ντούσαν Σάκοτα με απόλυτη ευστοχία σε όλες τις προσπάθειες του (2/2 δίποντα, 3/3τρίποντα, 3/3 βολές).

Καταλυτική ήταν και η συνεισφορά των Σαντ-Ρος (14 πόντους, 6 ριμπάουντ), ενώ Τζόρνταν Θίοντορ πέτυχε 8 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ.

Ο Αντώνης Κόνιαρης με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Πολύ καλός ήταν και ο Μιλένκο Τέπιτς με 15 πόντους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις