Βενεζουέλα: Κανονικά μέχρι 25/4 οι πτήσεις των εταιρειών των ΗΠΑ

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 11:12
A- A A+

ΣΤΗΝ καθυστέρηση της επιβολής περιορισμών στις περισσότερες πτήσεις των ΗΠΑ, για δεύτερη φορά, προχώρησε η Βενεζουέλα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να διαπραγματευθεί τη μεγαλύτερη πρόσβαση των δικών της αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών της χώρας.

Ο αποκλεισμός, που είχε οριστεί να τεθεί σε ισχύ από αύριο, θα καθυστερήσει μέχρι τις 25 Απριλίου, εάν δεν επιτευχθεί μέχρι τότε μια συμφωνία, σύμφωνα με σημερινό δελτίο Τύπου του υπουργείου. Ομάδα αξιωματούχων από την U.S. Federal Aviation Administration, έφθασε την Δευτέρα στη χώρα, για να επιθεωρήσει τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες και να συνομιλήσει με τους ομολόγους της στη Βενεζουέλα, σε μια προσπάθεια να μην τεθούν περιορισμοί.

Οι συσκέψεις μεταξύ της FAA και της πολιτικής αεροπορίας της Βενεζουέλας, δείχνουν ότι υπάρχει επιθυμία επίτευξης συμφωνίας, προς όφελος των δραστηριοτήτων των αεροπορικών εταιρειών και των δύο χωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, εξηγώντας την απόφασή του να αναβάλει τον περιορισμό των πτήσεων.

Η Βενεζουέλα έχει απειλήσει να αποκλείσει την Continental Airlines Inc. και την Delta Air Lines Inc. να πετάξει στο Καράκας και να περιορίσει των αριθμό πτήσεων της American Airlines της AMR Corp., κατά 70%, μέχρι να επιτραπεί στις αεροπορικές εταιρείες της Βενεζουέλας να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους στις ΗΠΑ. Αργά τον Φεβρουάριο η χώρα ανέστειλε την επιβολή των περιορισμών πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ στη χώρα, που θα ετίθεντο σε ισχύ την 1 η Μαρτίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Βενεζουέλας δεν μπορούν να αυξήσουν τις πτήσεις τους στις ΗΠΑ, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε η FAA των ΗΠΑ το 1995, αποτέλεσμα της προς τα κάτω αναθεώρησης της ασφάλειας.

Η Βενεζουέλα, η πέμπτη σε μέγεθος χώρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο, είπε πολλές φορές ότι τώρα πληροί τους όρους της FAA και είναι καιρός για αναβάθμισή της, με την ελεύθερη πλέον διεξαγωγή πτήσεων των αεροπορικών της εταιρειών στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, Hugo Chavez, έχουν πει ότι η FAA έχει καθυστερήσει να λάβει μια απόφαση, δίνοντας άδικο πλεονέκτημα στις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, που εξυπηρετούν τη χώρα.

Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, έχουν ημερήσια δυναμικότητα, περίπου 3.000 θέσεων σε δρομολόγια μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα, William Brownfield, ο οποίος προειδοποίησε στις 14 Μαρτίου, ότι, οποιαδήποτε κίνηση της χώρας να μειώσει τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, ενδέχεται να οδηγήσει σε αντίποινα.

Η American Airlines, πραγματοποιεί δρομολόγια που συνδέουν το Καράκας με το Μαϊάμι, το διεθνές αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης, JFK, το Φορ Γουόρθ στο Ντάλας και το Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο. Επίσης, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Μαϊάμι και Μαρακαΐμπο.

Η Continental πραγματοποιεί μόνο μία πτήση ημερησίως μεταξύ Καράκας και Χιούστον και μία κάθε εβδομάδα μεταξύ Καράκας, και Νιούαρκ στο Νιού Τζέρσεϊ. Η Delta πετά μία φορά την ημέρα από το Καράκας στην Ατλάντα.

Eκτός των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ και αεροπορικές εταιρείες της Βενεζουέλας, η Aeropostal Alas de Venezuela και η Santa Barbara Airlines πραγματοποιούν πτήσεις στις ΗΠΑ. Επίσης, η Lan Airlines SA της Χιλής, πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ του Μαϊάμι και του Καράκας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή