Ακόμη πιο κοντά στο πλεονέκτημα η Εθνική

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 81-69 της Γεωργίας και εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Ισραήλ που έκανε την έκπληξη κόντρα στην Γερμανία
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 22:45
UPD:22:47
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Μία πολύ εύκολη νίκη πέτυχε η Εθνική ομάδα μπάσκετ επί της Γεωργίας, με 81-69, στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης και «αγκάλιασε» την πρώτη θέση του 12ου ομίλου των «παραθύρων» της FIBA.

Το «δώρο» του Ισραήλ, που νίκησε την μέχρι σήμερα το βράδυ ισόβαθμη στην κορυφή του γκρουπ με την Εθνική, Γερμανία (81-77), έφερε την «γαλανόλευκη» να απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης.

Για να διατηρηθεί εκεί το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου και να τοποθετηθεί επικεφαλής σε όμιλο στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρειάζεται «διπλό» επί της Γερμανίας την Κυριακή (24/2) ή ήττα μέχρι 8 πόντους (σ.σ. είχε κερδίσει τη Γερμανία με 92-84 στην Πάτρα), στο τελευταίο της παιχνίδι των προκριματικών.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Κορυφαίος της ελληνικής επίθεσης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 15 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Λευτέρης Μποχωρίρης (13π., 7ρ.), Γιάννης Αθηναίου (12π.), Αντώνης Κόνιαρης (11π., 5ασ.) και Γιάννης Μπουρούσης (9π., 10ρ., 6ασ.). Από την Γεωργία, που έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια, ξεχώρισε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 26 πόντους και 15 ριμπάουντ. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις