Champions League: Ανατροπή... πρόκρισης η Σίτι (3-2 την Σάλκε)

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 00:22
UPD:08:13
REUTERS/WOLFGANG RATTAY
A- A A+

Παίζοντας με 10 παίκτες από το 68΄ κι ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1, η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε το κουράγιο να επιτεθεί και να φέρει... τούμπα το ματς με την Σάλκε.

Οι «πολίτες» πέτυχαν τεράστια νίκη με 3-2 στο Γκελζενκίρχεν επί των «βασιλικών μπλε» και, πλέον, στη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου έχουν τον πρώτο λόγο για να προκριθούν στους προημιτελικούς του Champions League.

Η Σίτι με την 13η νίκη της στα τελευταία 14 ματς απλοποίησε τα πράγματα για το δεύτερο ματς των «16» της διοργάνωσης, απέναντι σε μία γερμανική ομάδα που έχασε τεράστια ευκαιρία, με βάση την εξέλιξη του αγώνα να πάει με το 2-1 στην Αγγλία και να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση. Τώρα, αναζητά ένα θαύμα...

Με το 10ο του γκολ στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις των «πολιτών», ο Σέρχιο Αγουέρο έβαλε μπροστά την Σίτι στο 18΄. Οι «βασιλικοί μπλε», όμως, σε μία ανύποπτη φάση στο 33΄ κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Οταμέντι. Το VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του Κάρλος Γκράντε και ο Μπενταλέμπ στο 38΄ έφερε το ματς στα ίσια (1-1). 

Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Φερναντίνιο «γκρέμισε» τον Σανέ στη μεγάλη περιοχή κι ο διαιτητής (αφού πήρε και τη βοήθεια του VAR) έδειξε ξανά την «ασβεστένια βούλα». Ο Μπενταλέμπ ήταν ξανά ψύχραιμος και στο 45΄ διαμορφώθηκε το σκορ του πρώτου μέρους (2-1) υπέρ της Σάλκε.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για την Σίτι στην επανάληψη, μετά την αποβολή του Οταμέντι στο 68΄ (δεύτερη κίτρινη), ωστόσο, οι κινήσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα (δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα από την Σάλκε σε όσες ομάδες έχει εργαστεί) από τον πάγκο όχι μόνο βοήθησαν τους «πολίτες» να ισοφαρίσουν (με τον Λιρόι Σανέ στο 85΄), αλλά να φτάσουν σε μία τεράστια ανατροπή στο 90΄ με τον Στέρλινγκ (3-2).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις