Champions League: Σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς η Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0 την Γιουβέντους)

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 00:17
UPD:08:12
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Με εξαιρετική εμφάνιση στο β΄ μέρος, η Ατλέτικο Μαδρίτης, επιβλήθηκε με 2-0 της Γιουβέντους και απόκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Η ομάδα του Σιμεόνε διατήρησε το αήττητο που έχει στην έδρα της στη φάση των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης και μετά το αποτέλεσμα αυτό θα πάει στο Τορίνο στις 12 Μαρτίου για να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

Στο «Wanda Metropolitano» η 9η σερί εντός έδρας νίκη των «ροχιμπλάνκος» σε διοργάνωση της UEFA ήταν απόλυτα δίκαιη με βάση την εμφάνισή τους κυρίως στο β΄ 45λεπτο.

Αντίθετα, η πρωτοπόρος και αήττητη της Serie A, Γιουβέντους, ήταν απογοητευτική και δικαιολογημένα γνώρισε την ήττα μετά από 4 νίκες στα 5 τελευταία ματς που είχε δώσει στην φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθεί, αρχικά με τον Ντιέγκο Κόστα (50΄), που αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Στσέζνι, για να ακολουθήσει το δοκάρι του Γκριεζμάν στο 53΄ (ο γκολκίπερ της Γιουβε βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα).

Συνέχισε να πιέζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ήταν κυρίαρχη στην επανάληψη και στο 70΄ οι οπαδοί της πανηγύρισαν το γκολ του Μοράτα με καρφωτή κεφαλιά.

Οι πανηγυρισμοί όμως, μέσα στο γήπεδο και στην εξέδρα δεν κράτησαν παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα, καθώς ο Σβάγερ με την βοήθεια του VAR ακύρωσε ορθώς το τέρμα, για καθαρό φάουλ του Ισπανού στράικερ πάνω στον Κιελίνι.

Τελικά, οι «ροχιμπλάνκος» πήραν αυτό που δικαιούταν βάση τις εικόνας τους στην επανάληψη. Στο 78΄ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκριεζμάν και τη σύγχυση στα καρέ των Ιταλών, ο Χιμένες βρήκε τον τρόπο με σουτ να «γράψει» το 1-0, ενώ στο 83΄ ο Γοδίν με σουτ από πλάγια θέση, που βρήκε πάνω στον Ρονάλντο, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Όμπλακ στο φινάλε του ματς έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Μπερναρντέσκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις