Γαλλία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν για τη Συρία

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 19:38
UPD:19:44
REUTERS/GRIGORY DUKOR
A- A A+

Την κατάσταση στη Συρία «που παραμένει κλιμακούμενη σε μεγάλο βαθμό», καθώς και τους «σημαντικούς κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Μακρόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, εξέθεσε στον κ. Πούτιν τις προτεραιότητες της Γαλλίας, μεταξύ αυτών η συνέχιση της μάχης κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η προστασία των αμάχων και η πλήρης, ασφαλής και χωρίς εμπόδια πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους πληθυσμούς.

«Στη Συρία, η κατάσταση παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλιμακούμενη, με σημαντικούς κινδύνους για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» σημειώνει η γαλλική προεδρία.

Εκτός της προστασίας των αμάχων, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπε πως αποτελεί προτεραιότητα «η συνέχιση έως τέλους της μάχης εναντίον του Ντάες από τον διεθνή συνασπισμό και τους συμμάχους του στο μέτωπο και η μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως έχουν οριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Μια άλλη προτεραιότητα είναι η «αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης έπειτα από διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να επιτραπεί η συνταγματική μεταρρύθμιση και η διεξαγωγή ελεύθερων κι αξιόπιστων εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή