Κων/πολη - Δύο τραυματίες από έκρηξη στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Τρεις στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με Κούρδους αυτονομιστές
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 15:54
A- A A+

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Κόμματος του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος του ΑΚΡ.

«Εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δοχείο απορριμμάτων μπροστά από την πόρτα. Το κτίριο δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί. Δύο από τους φίλους μας τραυματίστηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΑKP στην περιφέρεια Εσενγιούρτ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης Φεχμί Καγιά.

Όπως είπε, η κατάσταση των τραυματιών δεν είναι σοβαρή, ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες με αυτονομιστές κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην επαρχία Σιρνάκ, που γειτνιάζει με το Ιράκ, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι τέσσερις ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Το CNN-Turk μετέδωσε ότι πέντε τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν.

Επίσης ένας αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση ανταρτών με αυτόματα όπλα σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Μπινγκιόλ, υπέκυψε κατά διάρκεια της νύχτας στα τραύματά του, δήλωσαν τοπικές πηγές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή