Διαξιφισμοί κυβέρνησης- Ν.Δ. με φόντο τις τράπεζες

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 16:41
UPD:16:42
Eurokinissi/
A- A A+

Δριμεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία πυροδότησε η αναφορά του Γιάννη Δραγασάκη στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε ανεύθυνες τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, για να λάβει την απάντηση ότι η ίδια κινείται στο «δρόμο του ψεύδους και της ανευθυνότητας». 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας σημειώνει ότι δεν υπήρξε δήλωση περί νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά υπογραμμίστηκε η σημασία της μείωσης των κόκκινων δανείων. Καλεί δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις ανακεφαλαιοποίησης του 2012 και του 2014, με τις οποίες όπως λέει, η Ν.Δ. «φόρτωσε στους φορολογούμενους 33,8 δισ. ευρώ». 

Νωρίτερα η Ν.Δ. σχολίαζε πως η κυβέρνηση Τσίπρα «διέλυσε τις τράπεζες και τις οδήγησε σε μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση το 2015 και ανακάλυψε ξαφνικά, δια του αντιπροέδρου της ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι μπορεί να χρειαστεί να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν». Καλούσε δε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. 

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε χθες πως το νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη, θα είναι έτοιμο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Διευκρίνισε δε πως«δεν διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει η έννοια της διαπραγμάτευσης».

Ας σημειωθεί πως οι θεσμοί έχουν θέσει προϋπόθεση το σχέδιο να είναι έτοιμο νωρίτερα, για να είναι δυνατή η αξιολόγησή του στη μεταμνημονιακή έκθεση της 27ης Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή