Ν. Βούτσης: Αλλάζει ο ρόλος της Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 15:02
UPD:15:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ριζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό διαβλέπει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ως απότοκο της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Βούτσης επισημαίνει την ευρύτερη αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα στην Ε.Ε. που βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την ίδια της την οντότητα.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης από την κύρωση της Συνθήκης έρχεται η προφανής ενίσχυση της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα στην Ε.Ε. που βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την ίδια της την οντότητα και τη σταθεροποίηση στην ευρύτερη αποσταθεροποιημένη περιοχή μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής «είναι σαφές ότι ενισχύονται οι προοπτικές για τους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους, για τις οικονομικές συνέργειες των χωρών της Βαλκανικής, με σημαντικό ρόλο για τη χώρα μας και βεβαίως για την περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το μεγάλο κάδρο, η ριζική αλλαγή που θα τροποποιήσει θετικά το περιβάλλον για τη χώρα μας, καθώς βγαίνουμε σιγά-σιγά αλλά σταθερά από τη δεκάχρονη κρίση».

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί χρησιμοποίησης του Μακεδονικού για να προκληθούν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βούτσης η συζητήσεις ανέδειξαν ισχυρούς και τεκμηριωμένους υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και των κεντρώων κομμάτων, όσο και στο χώρο της παραδοσιακής κεντροδεξιάς και δεξιάς, ακόμα και μέσα στο σώμα όσων είχαν διαφορετικές αντιλήψεις πριν από χρόνια, όπως ο έγκριτος κύριος Μέρτζος.

«Επαναλαμβάνω λοιπόν, μην ψάχνουνε για συνομωσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, αντίθετα –έστω και καθυστερημένα– ας τολμήσουν να αναμετρηθούν με την ιστορικότητα αυτής της φάσης, με την ουσία του ζητήματος και με την υπαρκτή επικινδυνότητα να διαμορφώσουν ανομολόγητα ένα ρεύμα ισχυρής ακροδεξιάς που θα παρακολουθήσει τις αντίστοιχες εξελίξεις, που δυστυχώς συμβαίνουνε μέσα στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε: «Τηρήσαμε κατά γράμμα και με πλήρη σεβασμό το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και τα αποτελέσματα ήταν σαφή, δηλαδή πλειοψηφικά, τόσο στην αρμόδια Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια. Το αν απογοητεύτηκαν ορισμένοι που κάνανε κάθε προσπάθεια να δημιουργήσουν δημόσια μια θολούρα για δήθεν πραξικοπήματα, μέσα από μια απεγνωσμένη ρητορική που στοχοποιούσε και εμένα, θα κριθεί και στο μέλλον αλλά κρίθηκε και τώρα, γιατί όλοι σιωπήσαν πάνω στο ζήτημα των δήθεν μεθοδεύσεων και δεν έθεσαν κανένα θέμα στην τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή