Π. Καμμένος και Σπ. Δανέλλης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 13:45
UPD:14:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που συνεδριάζει στις 17:00 με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συμμετέχει ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, με απόφαση του προέδρου της Βουλής, ενώ όπως έγινε γνωστό την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα εκπροσωπήσει στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Οι σχετικές αποφάσεις του προέδρου της Βουλής αναρτήθηκαν πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική διαφάνεια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Δανέλλης τοποθετείται στην Επιτροπή με βάση το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 29 παρ.5 του Κανονισμού.

EURONEWS

Το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «ο πρόεδρoς της Boυλής συγκρoτεί τις επιτρoπές, ανάλoγα με τη δύναμη των Koινoβoυλευτικών Oμάδων και των ανεξαρτήτων, με ανάλoγη εφαρμoγή των διατάξεων τoυ άρθρoυ 29 παρ. 5 τoυ Kανoνισμoύ» και ότι «για να εξασφαλίζεται η συμμετoχή όλων των βoυλευτών και να διατηρείται η κατ' αναλoγία εκπρoσώπηση όλων των Koινoβoυλευτικών Oμάδων στις επιτρoπές μπoρεί να αυξoμειώνεται o αριθμός των μελών κάθε επιτρoπής με απόφαση τoυ πρoέδρoυ της Boυλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».

Σε ό,τι αφορά τον Π. Καμμένο, όπως διευκρινίστηκε θα συμμετέχει στη συνεδρίαση σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κατσίκη, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «1. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ παραιτoύνται από αυτές αντικαθίστανται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας. 2. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ απoυσιάζoυν ή κωλύoνται για oπoιoνδήπoτε λόγo να ασκήσoυν τα καθήκoντά τoυς αναπληρώνoνται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας. 3. Tις αντικαταστάσεις και τις αναπληρώσεις των μελών των διαρκών επιτρoπών ενεργεί o πρόεδρoς της Boυλής με απoφάσεις πoυ εκδίδει ύστερα από πρόταση τoυ πρoέδρoυ της oικείας Koινoβoυλευτικής Oμάδας ή τoυ εξoυσιoδoτημένoυ αναπληρωτή τoυ».

Στ. Παναγούλης: Πραξικοπηματική απόφαση ο ορισμός Δανέλλη στην Επιτροπή

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής για τη συμμετοχή του Σπύρου Δανέλλη στην επικειμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προκάλεσε την αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο οποίος έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική, αλλά και πραξικοπηματική» πράξη.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ορίσατε τον Ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Σ. Δανέλλη. Επειδή δεν ερωτήθηκα και επειδή η πράξη σας είναι όχι μόνο αντιδημοκρατική αλλά και πραξικοπηματική, που θυμίζει εποχές του αποφασίζουμε και διατάζουμε, επειδή μαζί με τον συνάδελφο Ν. Νικολόπουλο είμαστε ανεξάρτητοι βουλευτές από το Νοέμβριο του 2015, σας ζητώ όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας αυτή» αναφέρει ο κ. Παναγούλης με επιστολή του προς τον κ. Βούτση.

Καλεί παράλληλα τον πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει την απόφασή του και ζητεί να συμμετέχει στην Επιτροπή ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Ν. Νικολόπουλος, Γ. Λαζαρίδης και Γ. Αμυράς, προτείνοντας σε διαφορετική περίπτωση να γίνει κλήρωση.

«Επειδή μαζί με τον συνάδελφο Ν. Νικολόπουλο είμαστε ανεξάρτητοι βουλευτές από το Νοέμβριο του 2015, σας ζητώ όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας αυτή και χωρίς να προτείνω τη συμμετοχή μου σε αυτή την επιτροπή, παρακαλώ να επιλέξετε ανάμεσα στους συναδέλφους κ.κ. Ν. Νικολόπουλο, Γ. Λαζαρίδη και Γ. Αμυρά. Διαφορετικά, παρακαλώ να προβείτε σε κλήρωση» σημειώνει ο κ. Παναγούλης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή