Διεθνής καταδίκη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 20:45
UPD:20:46
A- A A+

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει για να τεθεί τέλος «στη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή. Ωστόσο ο επίσημος εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι δήλωσε ότι η επίθεση αυτή ήταν «το φυσικό αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ισραηλινών εγκλημάτων κατά του λαού μας», προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής φέρουν «την ευθύνη για τη συνέχιση της επίθεσής τους. Ο λαός μας βρίσκεται σε κατάσταση αυτοάμυνας».

Ο Λευκός Οίκος, η Ρωσία, η Ε.Ε. δια του ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέ Σολάνα, η Ελβετία, το Παρίσι, το Βερολίνο, και η Μαδρίτη καταδίκασαν με τον πλεόν κατηγορηματικό τρόπο την παλαιστινιακή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας το θάνατο οκτώ ανθρώπων, εκτός του καμικάζι, και τον τραυματισμό περίπου 60, σύμφωνα με νέο απολογισμό.

«Μία παρόμοια πράξη θα προκαλέσει βία, και ακόμα περισσότερη βία, σε αντίποινα, κάτι που δεν θα ωφελήσει την παλαιστινιακή υπόθεση. Αντιθέτως, η επίθεση θα είναι πολύ επιζήμια για τον παλαιστινιακό λαό», τόνισε στο ιορδανικό πρακτορείο Petra ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης, Νάσερ Τζάουντεχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή