Στο Skoda Karoq ο τίτλος

Ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019 για την Ελλάδα»
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 09:53

dav

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Το νέο Skoda Karoq ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο του 2019» από τους συμμετέχοντες στον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Η επιλογή έγινε, για δεύτερη φορά στη 13χρονη ιστορία του θεσμού, με ανοιχτή ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία κάθε μέλος του θεσμού κατένειμε σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην τελική ψηφοφορία. 

Ο διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Skoda στην Ελλάδα Ανδρέας Χαλμπές (αριστερά) παραλαμβάνει το βραβείο από τον πρόεδρο του θεσμού «ΑτΧ για την Ελλάδα» Γιάννη Σκουφή. Δεξιά ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Νίκος Τσάδαρης.

Στη φετινή ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στον φιλόξενο χώρο του Casca στη μαρίνα Ζέας, το Skoda Karoq κατέκτησε εμφατικά την πρώτη θέση με 399 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι o νικητής ψηφίστηκε στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση απ’ όλα τα μέλη της επιτροπής, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για 19 από τους 26 δημοσιογράφους (ανάμεσά τους και ο υπογράφων). Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος, με επτά compact ή μεσαία SUV στη δεκάδα. Στη σειρά κατάταξης πίσω από το Karoq ακολούθησαν τα Ford Focus, Dacia Duster, Kia Ceed και Volvo XC40, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν τα Seat Arona, Hyundai Kona, Volkswagen T-Roc, Citroen C3 Aircross και Mercedes A Class. 

BORIS PILIPENKO

Μέλη του Δ.Σ. του θεσμού «ΑτΧ για την Ελλάδα» και στελέχη της Kosmocar πλαισιώνουν το Skoda Karoq στο γιορτινό σκηνικό της μαρίνας Ζέας.

Οι δημοσιογράφοι-μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην εγχώρια αγορά το τελευταίο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, τις επιδόσεις, την ασφάλεια, την ποιότητα κατασκευής, τη σχεδίαση, τους χώρους, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος κτήσης / χρήσης, καθώς και άλλους παράγοντες οι οποίοι φέρνουν πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα ένα νέο μοντέλο, με βάση τις ανάγκες και την ευρύτερη αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση. Εκ μέρους της Kosmocar-Skoda, το βραβείο παρέλαβε ο Ανδρέας Χαλμπές, διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Skoda στην Ελλάδα, οποίος σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι «το νέο Karoq αποτυπώνει τη σύγχρονη προσέγγιση της Skoda στη δημοφιλή κατηγορία των μεσαίων SUV». Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα λιπαντικά Eneos, τα ελαστικά Kumho και η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG. Την όλη διοργάνωση επιμελήθηκαν η Promauto και η CGC Communications. Το νέο Karoq έχει ήδη διαγράψει εντυπωσιακή πορεία τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, έχοντας αναδειχθεί σε ένα από τα best-sellers της μάρκας, με τιμή εκκίνησης 19.480 ευρώ.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή