Skoda Fabia: Ολοταχώς για Monte Carlo

Πιο δυναμική και πλήρως ανανεωμένη η τρίτη γενιά της Skoda Fabia
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 09:54
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Η Skoda δυναμώνει διαρκώς, προσθέτοντας στα μοντέλα της λάμψη, πέρα από τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας που είναι δεδομένη, κατακτώντας νέα μερίδια αγοράς. Τώρα, προχωρεί στην εκ βάθρων ανανέωση της τρίτης γενιάς της Fabia, τολμώντας να θέσει στην κορυφή της σειράς την έκδοση Monte Carlo. Έχοντας ως «προίκα» τις πωλήσεις περισσότερων από 4.000.000 Fabia από όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο, το 1999, και την αγορά της Γερμανίας ως την κορυφαία σε δημοφιλία, η νέα Fabia, σε hatchback και kombi αμαξώματα, μπαίνει στην αγορά για να προσφέρει το πληρέστερο πακέτο στην κατηγορία.

Με τη Monte Carlo, ξεκινώντας κάτω από 15.000 ευρώ στα 1.000 κ.εκ. με 95 ίππους (βενζινοκινητήρας TSI), αποτίει φόρο τιμής στην επιτυχία των αυτοκινήτων Skoda στο θρυλικό ομώνυμο ράλι. Σε συνδυασμό με το πιο δυναμικό νέο μπροστινό τμήμα, το δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένο μπροστινό σπόιλερ με χείλος δύο τμημάτων και τροποποιημένο πίσω διαχύτη. Τα πίσω φώτα LED είναι βασικός εξοπλισμός. Το πλαίσιο της επανασχεδιασμένης μάσκας ψυγείου και η οροφή διατίθενται σε σπορ μαύρο χρώμα, όπως και το χείλος δυο τμημάτων του μπροστινού σπόιλερ κάτω από τον μπροστινό προφυλακτήρα, οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι βασικοί τροχοί αλουμινίου 16 ιντσών Italia. Ο επανασχεδιασμένος διαχύτης συνεχίζει τις σπορ πινελιές στο πίσω μέρος.

Ένα έμβλημα Monte Carlo κυριαρχεί σε κάθε μια από τις κολόνες Β στα μαρσπιέ των θυρών. Τα πλαϊνά μαρσπιέ διατίθενται σε μαύρο χρώμα. Το συμπαγές χρώμα Steel Grey προορίζεται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή άλλων δέκα χρωμάτων αμαξώματος. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται μια πανοραμική γυάλινη οροφή και μια γκάμα μαύρων τροχών αλουμινίου. Οι τροχοί Torino έχουν διάμετρο 17 ίντσες, οι μαύρες γυαλισμένες ζάντες Vega είναι οι πρώτοι τροχοί 18 ιντσών για την έκδοση hatchback.

ŠKODA AUTO

Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί επίσης στο εσωτερικό, καθώς χρησιμοποιείται για παράδειγμα για την οροφή, τις κολόνες και την κεντρική κονσόλα. Κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα υποβραχιόνια των μπροστινών θυρών και στο μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο κάνουν πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Ο φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα είναι νέο στοιχείο. Η εμφάνιση του πίνακα οργάνων σε ανθρακί παραπέμπει επίσης σε πιο αγωνιστικές συνθήκες. Τα καλύμματα δέρματος σε ανθρακί και οι ραφές σε λευκό χρώμα αντίθεσης χαρακτηρίζουν τα σπορ καθίσματα. Τα ραδιόφωνο Blues του βασικού εξοπλισμού παρέχει εξαιρετικής ποιότητας ήχο.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή