Γαλλία: Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 06:12
UPD:08:19
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών αύξησε η γαλλική κυβέρνηση μετά την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης του Στρασβούργου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε πλέον να μετακινήσει (το επίπεδο επαγρύπνησης) στο "συναγερμός για επίθεση", με την εφαρμογή ενισχυμένων ελέγχων στα σύνορα», είπε ο Καστανέρ. Πρόσθεσε ακόμη πως θα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι «σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές» της Γαλλίας «για να προληφθεί ο κίνδυνος επίθεσης κάποιου επίδοξου μιμητή» των τραγικών γεγονότων στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 350 άνδρες, ανάμεσά τους μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, αναζητούν τον ένοπλο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως ο δράστης της επίθεσης στην αγορά είναι «γνωστός» στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας αλλά δεν είχε ποτέ μέχρι χθες εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατικής φύσης. Είχε καταδικαστεί τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον Καστανέρ, οι αρχές θα απαγορεύσουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην πόλη του Στρασβούργου για να διευκολυνθεί η επιχείρηση των αρχών για τη σύλληψη του δράστη. Όλα τα σχολεία στην πόλη θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά οι γονείς μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι εάν το επιθυμούν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, DPA, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή