Βιτόρια: «Νίκη για το γόητρο και τα χρήματα»

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 16:05
UPD:16:19
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Η αυριανή (12/12) τελευταία αναμέτρηση της φάσης των ομίλων με την ΑΕΚ μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορη για την Μπενφίκα, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η πορτογαλική ομάδα θα παρουσιαστεί... χαλαρή.

Ο προπονητής των «αετών» της Λισαβόνας, Ρουί Βιτόρια, ήταν ξεκάθαρος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου επισήμανε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει τους τρεις βαθμούς για δύο λόγους: το πρεστίζ και τα χρήματα!

«Είναι σημαντικό να ολοκληρώσουμε την παρουσία μας στο Champions League με νίκη και άλλα 3 εκ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου. Αυτό είναι κίνητρο για όλους μας, όπως φυσικά και το πρεστίζ.

Εμείς βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας των βαθμών που χάσαμε με τον Άγιαξ. Σε 30 δευτερόλεπτα εκείνοι σκόραραν, ενώ εμείς όχι», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Europa League, όπου και θα συνεχίσει η ομάδα του από το 2019:

«Πρώτα-πρώτα μας ενδιαφέρει να νικήσουμε την ΑΕΚ και μετά θα δούμε την κλήρωση στους «32» του Europa League.  Είναι άτοπο να κάνουμε υποθέσεις.

Θα δούμε ποια ομάδα θα βρεθεί συο δρόμο μας και θα προσπαθήσουμε να την αποκλείσουμε. Το Europa League είναι μια απαιτητική διοργάνωση, αλλά έχουμε φιλοδοξίες. Μέχρι τότε, πάντως, μεσολαβεί αρκετός καιρός».

Τους παίκτες της Μπενφίκα εκπροσώπησε ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος τόνισε:

«Περιμένουμε να παίξει η ΑΕΚ όπως στον πρώτο αγώνα. Μια ομάδα που παίζει πιο επιθετικά, μπορεί να μας δώσει τον έλεγχο του αγώνα, κάτι που μας αρέσει.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε τα ηνία και στα κατάλληλα σημεία να σκοράρουμε για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα. 

Φυσικά και θέλαμε να προκριθούμε στο Champions League, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τώρα θα συνεχίσουμε στο Europa League, όπου θα επιδιώξουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις έναν ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά θα ήθελα να το ζήσω με την Μπενφίκα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις