Έφη Αχτσιόγλου: Σχέδια για νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών στα ταμεία

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 16:17
UPD:01/12/2018 08:08
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις το επόμενο έτος έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ τόνισε ότι  «αυτό που σχεδιάζουμε για τους πρώτους μήνες του 2019 είναι ένα συνολικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι λόγω της θετικής προσωπικής διαφοράς, 600.000 συνταξιούχοι, κατά κανόνα προερχόμενοι από το ΙΚΑ, θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συντάξεις χηρείας, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «αυτό το οποίο έχουμε συζητήσει με εκπροσώπους των συζύγων θανόντων είναι ότι θα προσπαθήσουμε να λάβουμε κάποια επιπλέον μέτρα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να χαλαρώσουμε το ζήτημα των ηλικιακών ορίων αλλά και να δούμε δημοσιονομικά τι δυνατότητες έχουμε προκειμένου να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις και στο ύψος».

Αναφερόμενη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, σημείωσε ότι στο σύνολό τους απευθύνονται και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που πρέπει να βρουν μια δουλειά χωρίς κατ' ανάγκη να έχουν υψηλά προσόντα, και σε νέους ανθρώπους με υψηλά προσόντα, δίνοντας μάλιστα αρκετά καλύτερους μισθούς από αυτούς που δίνονταν μέχρι σήμερα, και σε νέους οι οποίοι χρειάζονται μία ειδική γνώση, μία ειδική κατάρτιση ή εκπαίδευση την οποία δεν έχουν λάβει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή