Aποκτήστε αυτοκίνητο χωρίς το άγχος της ιδιοκτησίας

Sponsored content
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 11:34
A- A A+

Γιατί να θυσιάσεις το χρηματικό κεφάλαιο που με κόπο έχεις συγκεντρώσει προκειμένου να αποκτήσεις ένα καινούργιο ΙΧ όταν υπάρχει η λύση του leasing αυτοκινήτων; Ειδικά αν οι ανάγκες απαιτούν την αγορά ενός οικογενειακού ή ενός υβριδικού ή ηλεκτρικού αυτοκινήτου με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμων, το κόστος στην περίπτωση αγοράς ανεβαίνει και μαζί με αυτό αυξάνεται και το ρίσκο. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ολοένα και περισσότεροι –απλοί ιδιώτες αλλά και έχοντες ανάγκη επαγγελματικών αυτοκινήτων- επιλέγουν την μακροχρόνια μίσθωση, είναι ακριβώς η απαλλαγή από το άγχος της ιδιοκτησίας το οποίο είναι πολυδιάστατο. Περιλαμβάνει τον κίνδυνο του ατυχήματος και την απότομη απαξίωση του κεφαλαίου που επενδύθηκε, τα απρόοπτα έξοδα μιας επισκευής, τον κίνδυνο του να «μείνεις χωρίς αυτοκίνητο» σε περίπτωση βλάβης και φυσικά την μόνιμη αγωνία της ανταπόκρισης σε σειρά υποχρεώσεων όπως είναι η ασφάλιση, η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, το περιοδικό service, o έλεγχος του ΚΤΕΟ κλπ.

LEASEPLAN HELLAS

Η απαλλαγή από το άγχος της ιδιοκτησίας είναι το βασικό πλεονέκτημα του leasing. O οδηγός –οποιοσδήποτε ιδιώτης, ανεξάρτητα από το αν έχει επαγγελματική ιδιότητα ή όχι- επιλέγει το αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες του εκμεταλλευόμενος μάλιστα και τις προσφορές που ανακοινώνονται από τις εταιρείες σε συστηματική βάση. Η LeasePlan για παράδειγμα, προσφέρει τα Special Deals τα οποία ανανεώνονται συνεχώς και για τα επιβατικά και για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα ενώ οι οδηγοί μπορούν να εκμεταλλευτούν και τις επετειακές προτάσεις που γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την έναρξη λειτουργίας της εταιρίας.

Μετά την επιλογή του οχήματος, ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης η οποία διαρκεί από 3 έως πέντε χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο ενδιαφερόμενος οδηγεί το καινούργιο αυτοκίνητο της επιλογής του και το μόνο που πληρώνει είναι το μηνιαίο μίσθωμα και τα καύσιμά του. Τίποτα άλλο. Κρυφές χρεώσεις δεν υπάρχουν. Τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια (η οποία μάλιστα είναι μεικτή κάτι που σημαίνει ότι παρέχεται πλήρης κάλυψη με απαλλαγή και σε περίπτωση τρακαρίσματος με ίδια υπαιτιότητα), service, οδική ασφάλεια και αλλαγή ελαστικών καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από την εταιρεία leasing.

Άρα, ότι και να συμβεί από βλάβη μέχρι ατύχημα ή κλοπή, το μόνο που απαιτείται είναι online ή τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία. Το ρίσκο πρακτικά είναι μηδενικό. Επιπλέον, μηδενικό είναι και το άγχος της αξίας μεταπώλησης του οχήματος. Είναι κοινό μυστικό ότι σε περίπτωση αγοράς, με το που θα διανύσει κάποιος τα πρώτα χιλιόμετρα, έχει ήδη «χάσει» ένα μέρος των χρημάτων που κατέβαλε για την απόκτηση του ΙΧ. Στο leasing αυτή τη ζημιά που επιφέρει η μεταβολή της λεγόμενης «αξίας μεταπώλησης» τη διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία leasing.   

Δίλημμα ως προς το αν στην περίπτωση του leasing ο οδηγός θα χρειαστεί να κάνει «εκπτώσεις» στις επιθυμίες του όσον αφορά στο είδος του οχήματος ή στον εξοπλισμό δεν υπάρχει. Και στην περίπτωση του leasing, o ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει αυτό που θέλει και να ζητήσει από την εταιρεία να του κάνει την αντίστοιχη προσφορά. Μπορεί οι ειδικές προσφορές των εταιρειών (όπως τα Special Deals της LeasePlan) να είναι πιο δελεαστικές από οικονομικής άποψης, αλλά αυτό που προέχει τελικώς είναι να καλυφθούν οι ανάγκες και οι επιθυμίες του οδηγού. Και με το leasing αυτό μπορεί να γίνει ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση αγοράς οχήματος. Η επιλογή μπορεί να γίνει από κάθε επιβατικό ή επαγγελματικό αυτοκίνητο αρκεί το βάρος του τελευταίου να μην ξεπερνά τους 3,5 τόνους.

Ελευθερία κινήσεων υπάρχει, και στη λήξη του συμβολαίου. Ο οδηγός έχει το δικαίωμα να επιστρέψει το παλιό και να επιλέξει ένα άλλο καινούργιο όχημα ή –αν το επιθυμεί- να αγοράσει το υφιστάμενο φυσικά σε τιμή «μεταχειρισμένου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή