Champions League: Επτά ομάδες στους «16»

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 06:04
UPD:08:06
REUTERS/TONY GENTILE

Με τα γκολ των Μπέιλ (47΄) και Λούκας (59΄) η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Ρόμα στο Ολίμπικο και εξασφάλισε την πρωτιά του 7ου ομίλου, ενώ οι «Ρωμαίοι» προκρίθηκαν ως δεύτεροι.

A- A A+

Από τις 8 ομάδες του 5ου, 6ου, 7ου και 8ου γκρουπ του Champions League, οι 7 εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην φάση των «16», μία... στροφή πριν την «αυλαία» των ομίλων της διοργάνωσης.

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Άγιαξ, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους «έκλεισαν» από το βράδυ της Τρίτης τα πρώτα 7 «εισιτήρια» για τους νοκ άουτ αγώνες που θα ακολουθήσουν και το μόνο που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική, ποια εκ των Λιόν, Σαχτάρ Ντόνετσκ από τον 6ο όμιλο, θα ακολουθήσει την Μάντσεστερ Σίτι στους «16».

Με τα γκολ των Μπέιλ (47΄) και Λούκας (59΄) η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Ρόμα στο Ολίμπικο και εξασφάλισε την πρωτιά του 7ου ομίλου, ενώ οι «Ρωμαίοι» προκρίθηκαν ως δεύτεροι.

Με το επιβλητικό 5-1 επί της Μπενφίκα (από δύο γκολ πέτυχαν οι Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν, ενώ σκόραρε και ο Ριμπερί) η Μπάγερν προκρίθηκε στους «16» και στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Άγιαξ θα ξεκαθαρίσει ποια από τις δύο ομάδες θα πέρει την πρωτιά του 5ου γκρουπ.

Το «φτωχό» 1-0 επί της Γιουνγκ Μπόις (90΄+1 Φελαϊνί) έστειλε στην επόμενη φάση και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και η Γιουβέντους της Βαλένθια (59΄ Μάντζουκιτς). 

Η «Βέκια Σινιόρα» προηγείται με 12 βαθμούς στο 8ο γκρουπ, ενώ οι «μπέμπηδες» ακολουθούν με 10 και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη.

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Λιόν η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (2-2) και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τη συνέχεια του Champions League.

Στα άλλα δύο χθεσινοβραδινά ματς, η Σαχτάρ Ντόνετσκ με το γκολ του Τάισον στο 92΄ έφυγε νικήτρια από την έδρα της Χοφενχάιμ (3-2) και παράλληλα έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ η Βικτόρια Πλζεν κατάφερε να «αποδράσει» με «διπλό» από την Μόσχα (2-1 επί της ΤΣΣΚΑ), αποτέλεσμα που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως θα συνεχίσει στο Europa League (ισοβαθμεί στους 4 βαθμούς με την ρωσική ομάδα)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις